FRI FRAKT ÖVER 300 KRVi skickar till hela Europa

Bryggkaffe

Våra bryggblandningar innehåller kaffe från noga utvalda gårdar och producenter som delar vår passion för kvalitet i alla led. Vi är extra stolta över våra bryggblandningar, de gör att vi kan köpa in riktigt mycket - riktigt bra - kaffe och bidra till en mer hållbar kaffebransch!

Så här tycker vi att kaffe ska vara - tydliga smaker, tydligt ursprung och en mer transparent kaffehandel. Här hittar du både blandningar som utmanar de traditionella smakerna och blandningar med smaker som du känner igen - bara så mycket godare!

VANLIGA FRÅGOR OM BRYGGKAFFE

VILKET KAFFE PASSAR BÄST OM JAG DRICKER MITT KAFFE MED MJÖLK?

Alla våra bryggblandningar smakar supergott med en skvätt mjölk i! Om du är sugen på att testa ett kaffe från vårt Seasonal Origin-sortiment är t.ex Brazil Fortaleza ett bra val. Men vi tipsar om att våga testa att dricka kaffet utan mjölken! Det finns inte mycket som slår ett färskrostat och fruktigt kaffe precis som det är.

ÄR ALLT ERT KAFFE EKOLOGISKT?

Det korta svaret på frågan är nej, det är det inte. Vi har vissa kaffen som är både ekologiskt och Fairtrade-certifierade men merparten av våra kaffen är inte det. Det långa svaret, om du är intresserad av att läsa mer om kvalitet och vår inköpsfilosofi när det gäller kaffe, hittar du här.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ ESPRESSO OCH BRYGGKAFFE?

Skillnaden på espresso och bryggkaffe är att du brygger espresso i en espressomaskin. Rent krasst kan du använda ett bryggkaffe i espressomaskinen och göra dig en espresso och tvärt om, men urvalet av bönorna och rostprofilen är alltid satt med respektive bryggmetod i åtanke.

Vilken malningsgrad SKALL JAG HA för KAFFET?

Alla våra bryggblandningar finns både som hel böna eller bryggmalet och då är malningsgraden anpassad för t.ex. en elektrisk kaffebryggare och perfekt för dig som inte har en kvarn hemma. Om du har börjat utforska vår härliga kaffevärld lite mer och vill köpa hela bönor och mala kaffet själv (det blir alltid som godast om man maler kaffet precis innan bryggning) så har vi en en bra guide till malningsgrad här.