Hej och välkommen till

Johan & Nyström

OFFICE

Bättre kaffe på jobbet

Det finns många fördelar med att ha vårt goda kaffe på jobbet. Några saker vi får höra från våra kunder är till exempel att personalen inte går ut för att fika på rasten, utan stannar på jobbet vilket leder till ökad effektivitet. Att kaffet smakar godare gör också att man gladeligen dricker mer och blir piggare och gladare under dagen. 

Vårt goda färskrostade kaffe är riktigt uppskattat av alla på arbetsplatsen. Mitt jobbkaffe är bättre än ditt jobbkaffe är något alla våra kaffekunder med stolthet kan skryta om. Kaffet rostas i Länna söder om Stockholm och skickas färskrostat till ert kontor. Behöver ni hjälp med maskiner och service, jobbar vi med riktigt grymma servicetekniker som är specialiserade på de maskiner som vi noggrant valt ut för era specifika behov.

Vi kommer alla med kaffebakgrund som baristor, eller många års erfarenhet från kaffebranschen. Alla våra kaffesorter kanske inte tilltalar alla, men vi garanterar att ni kommer hitta en favorit i vårt stora sortiment som är perfekt för just er. 

JAG VILL BLI KONTAKTAD AV EN SÄLJARE

VI PÅ JOHAN & NYSTRÖM

Vi älskar kaffe

Och vi vill att du ska känna likadant! Vår drivkraft är att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. Vi, det stora lilla kafferosteriet, rostar kaffe som utmanar både kaffeindustrin och oss själva. Varje dag. En förutsättning för det är våra långsiktiga och nära relationer med några av världens bästa kaffeodlare. Människor lika dedikerade som vi, som också vet hur viktigt ekosystemet är för kvaliteten och framtiden. 

Resultatet är ett bättre kaffe, för alla.

KONSTEN ATT

ROSTA KAFFE

Att kvaliteten på råkaffet är viktigt har nog framgått, men lika viktigt för en god kopp är hur det rostas. Varsamt och tålmodigt är två ledord för att smakerna ska få chans att utvecklas ordentligt. Att plocka fram den bästa smaken ur varje böna är ett sant hantverk.

Varje kaffe har sitt unika bästa-sätt för att bli riktigt bra och det kan skilja sig från skörd till skörd. Våra rostmästare testar och koppar (benämningen för provsmakning inom kaffe) och testar och koppar om och om igen, tills rostprofilen sitter.

HÅLLBARHET

EN SJÄLVKLARHET

Det absolut viktigaste för oss är att kaffeproduktionen är hållbar, hela vägen. Det börjar med plantan som vill ha bördig och näringsrik jord och det kräver en blandad växtlighet. Kort och gott en natur som får växa och leva som den vill, inte som massproduktion tvingar den till. De som kan detta allra bäst, som känner och kan kaffeodling, är våra producenter. Människor som, precis som vi, delar passionen för kaffe. Plantor som får växa, skördas och förädlas med kärlek!

LÄS MER

HISSPITCHEN

Johan & Nyström

Vi är ett specialkafferosteri som brinner för bättre kaffe. Vi har långa relationer med våra producenter och köper in kaffe med planeten och människan i fokus. Hållbarheten säkerställer vi genom att verifiera alla inköp av en tredje part - Enveritas.

Vi har kaffen för alla smaker, från klassisk mörkrostad bryggblandning till spännande varieteter och specifika ursprung. Alltid kaffe av specialkaffekvalitet - över 80 poäng på en 100-gradig skala.

Vi har ett stort och kompetent team, alla med sin arbetsplats på rosteriet i Länna (ett av Europas modernaste och effektivaste) och alla brinner verkligen för kaffe.

Vi hoppas att du vill bli vår kund och köpa riktigt bra kaffe av oss. För det är med en efterfrågan på kvalitet som vi kan förändra kaffebranschen på riktigt.

Tillsammans kan vi göra bättre.

VILL DU LÄSA MER

Vår Vision

Tillsammans med våra producenter och leverantörer säkerställer vi en hållbar produktion och hantering, från att plantan sätts i jorden till att kaffet når en bryggare. Tack vare våra långa relationer med producenter som litar på oss får vi full insyn i alla led, vilket möjliggör vägar att skala upp produktionen och leveransen av bättre kaffe.

Vår vision handlar om mer än bara gott kaffe, den handlar om att bidra till en bättre värld – för människan och planeten. Vårt verktyg för att kunna göra det är kaffet.

LÄS MER

Vad är specialkaffe?

För att kunna jämföra och bedöma kvalitét på ett rättvist sätt, över hela världen, har den internationella kaffeorganisationen SCA tagit fram en 100-gradig skala. Allt kaffe som får 80 poäng eller mer kvalar in som specialkaffe.

För att nå upp till 80 poäng eller mer krävs det att kaffet besitter olika attribut. Ju mer komplexa smaker och aromer kaffet har, desto högre poäng får det.

LÄS MER

VÅRA PRODUCENTER

Våra producenter finns där kaffe finns - i kaffebältet. Det sträcker sig 20 breddgrader norr och söder om ekvatorn och omfattar bland annat Centralamerika, Sydamerika och Afrika. 

Vi älskar när producenterna kommer och besöker oss i Länna! Då samlas alla och lyssnar och pratar om kaffe, hållbarhet och vår gemensamma framtid. Och dricker kaffe förstås.

LÄS KÄNNA DEM HÄR

JAG VILL BLI KONTAKTAD AV EN SÄLJARE