Espresso

House är grunden vi står på och här erbjuder vi specialkaffe från några av de 15 producenter vi jobbar nära. Alla är bland de bästa i världen. Varje kaffe i serien har sin unika blandning och smakprofil. Tack vare bredden i serien vågar vi påstå att det finns en smak för (nästan) alla. Vi varierar ursprung och recept för att följa skördeperioderna som varierar under året mellan olika delar av världen. På så sätt ser vi till att kaffet alltid är färskt, smakerna desamma och din kopp riktigt god. I denna serie hittar du flera olika espressokaffen.

VANLIGA FRÅGOR OM ESPRESSO

Skillnaden på espresso och bryggkaffe är att du brygger espresso i en espressomaskin. Rent krasst kan du använda ett bryggkaffe i espressomaskinen och göra dig en espresso och tvärt om, men urvalet av bönorna och rostprofilen är alltid satt med respektive bryggmetod i åtanke.

Vi tycker att alla våra espresso passar bra med mjölk, men F.T.O. är ett väldigt bra val! Den ger en fyllig, rund smak med massor av choklad och lite torkad frukt. Eller så väljer du Fundamental med lite modernare smakprofil om du känner dig lite mer äventyrlig.

Det beror på vad man menar med "starkare", men ja, det är en mer koncentrerad dryck med mer kaffe/ml vätska. Om du tänker på vilken dryck som innehåller mest koffein så är det ju lite att jämföra päron med bananer, eftersom man ofta dricker mer bryggkaffe än espresso. Det viktigaste för oss är ändå att båda är goda!

Espresso ska vara relativt finmalet. Du ska gärna brygga din espresso på omkring 25 sekunder, så hitta en malningsgrad utefter det! Läs vårt inlägg om malningsgrad så får du lite mer (frukt)kött på benen.