Cloud Brew

Vi har tillsammans med bartenderteamet på Restaurang Surfers tagit fram ett gäng fantastiska kaffedrinkar – och Cloud Brew är en av våra absoluta favoriter. Den vuxna varianten av en milkshake: krämig, fluffig och nästintill oemotståndlig.

Gjord på vårt julkaffe som kallbryggs till ett smakrikt koncentrat blir det här en perfekt avslutning på julbordet – eller en läskigt god drink till adventsminglet.


Om kaffet

Använd vårt julkaffe som bas och brygg det som ett cold brew-koncentrat. Allra enklast blir det med en Cold Brew Bottle från japanska Hario. Det ger en rund, söt och fyllig smak som matchar de nötiga och krämiga tonerna i drinken.


Cold Brew-koncentrat
  • 75 g grovmalet julkaffe

  • 575 g kallt vatten

  • Låt stå 12–16 timmar i kyl, sila och förvara kallt.


Du behöver
  • 2 cl Frangelico

  • 2 cl vodka

  • 5 cl havredryck

  • 5 cl cold brew-koncentrat

  • 1 cl sockerlag

  • Löst vispad grädde

  • Hackade hasselnötter


Så här gör du
  1. Skaka Frangelico, vodka, havredryck och sockerlag i en shaker med is.

  2. Häll cold brew-koncentratet i ett highball-glas.

  3. Fyll upp med is och slå över innehållet från shakern.

  4. Toppa med löst vispad grädde.

  5. Garnera med hackade hasselnötter.

Len, krämig och med perfekt balans mellan kaffe, sötma och nötighet – Cloud Brew är lika snygg som den är god.

Överkurs - klarifiera

Genom klarifiering kan du få till en sjukt oväntad drink som garanterat kommer imponera på gästerna. Använd exakt samma recept men tillsätt 1 cl citron-juice. Häll allt i en bunke, plasta in och förvara kallt i 24 timmar. Sila sedan genom ett kaffefilter (tar cirka 4 timmar), häll upp i glas och toppa med grädde och hasselnötter.


Receptet innehåller alkohol. Drick ansvarsfullt och endast om du är över 18 år.

alkohol kaffedrink recept

← Äldre inlägg Nyare inlägg →