Bättre kaffe

Våra producenter

Våra producenter finns där kaffe finns - i kaffebältet. Det sträcker sig 20 breddgrader norr och söder om ekvatorn och omfattar bland annat Centralamerika, Sydamerika och Afrika. 

Att odla och skörda kaffe är ett hantverk, en procedur som kan liknas vid att framställa vin (som de flesta har lite koll på). Plantan får kärlek hela vägen från det att den sätts ner i jorden till den dagen många år senare då bären plockas – helst för hand (annars med maskiner som går försiktigt fram utan att förstöra träden).

Vi älskar när producenterna kommer och besöker oss i Länna! Då samlas alla och lyssnar och pratar om kaffe, hållbarhet och vår gemensamma framtid. Och dricker kaffe förstås.

Läs mer om några av dem här!

MIGUEL & GUILLERMO MENENDEZ

Menendez Family Farms, El Salvador

Vi har köpt kaffe från Familjen Menendez i drygt 15 år. I takt med att vi som företag har växt, har våra volymer från Menendez gjort detsamma. I en tid då allt fler producenter överger sina gårdar har de inte bara klarat sig, utan även kunnat investera och bygga för framtiden.

THE CROCE FAMILY

FAF Coffees, Brazil

Vi köpte vårt första kaffe från FAF Coffees 2010 och vår 'Brazil Fortaleza' har varit en älskad favorit i vårt sortiment sedan 2013. De bestämde sig för att skapa ett projekt med ett syfte, och gjorde sin gård till en modell för en hållbar produktion.

Följ på instagram @fafcoffees

LÄS MER

BEN & KRISTY CARLSON

Long Miles Coffee Project, Burundi & Kenya

Vi på J&N är stolta att sedan 2014 ha köpt kaffe från Long Miles Coffee Project. När grundarna Ben & Kristy Carlson flyttade till Burundi 2011 såg de både orättvisor och dåliga jordbruksmetoder som genomsyrade landets kaffeindustri. De såg också att rosterier runt om i världen hade svårt att få konsekvent bra kaffe från Burundi. Som ett försök till positiv förändring för både bönder och kafferostare föddes Long Miles Coffee Project.

Följ på instagram @longmilescoffee

LÄS MER

CRACIANO CRUZ

Panama

Vår relation med Graciano sträcker
sig tillbaka till vår start. Graciano har alltid gått sin egen väg och inspirerat flera producenter att göra detsamma. Detta. har resulterat i många prisbelönta kaffen och några av världens högsta kaffepriser.

Följ på instagram @gracianocruz17

WICHO VALDEZ

Guatemala

Luis ”Wicho” Valdés är andra generationen kaffeproducent, på gården Santa Isabel i Guatemala. Vår relation går tillbaka till 2014 och hans kaffen håller alltid hög kvalitet. Wichos bönor är en given del i både vårt single origin sortiment och som komponent i våra blends.

Luis Alberto Balladarez

Nicaragua

Vi har haft glädjen att samarbeta med Luis sedan 2010, vilket gör honom till en av de producenter som vi jobbat med allra längst. Balladarez imponerar och överraskar oss gång på gång och hans kaffe håller en otroligt hög kvalitet. Att jobba med en producent som har kvar sin nyfikenhet, aldrig tappar viljan att utvecklas och jobbar hårt för att alltid leverera det bästa är fantastiskt!

SÄG HEJ TILL

JONAS HULT, Råkaffeinköpare

Hela vår inköpsfilosofi bygger på bra kvalitet och fina relationer – det är vår inköpare Jonas som säkerställer det.

"Jag har jobbat på J&N i snart 10 år. Att köpa råkaffe innebär också att skapa och vårda relationerna med producenter och aktörer, förmedla behov och sätta förväntningar på kvalitet och volymer. Det roligaste är relationen med producenterna, människorna - många har vi känt i mer än tio år. Att utvecklas och växa tillsammans är otroligt spännande. En utmaning i mitt jobb är att få folk att förstå att kaffe måste få kosta mer om det ska kunna vara hållbart. Likaså kan det vara svårt att jobba med en levande produkt med skiftande vädermönster, logistikproblem och byråkrati. 

En bättre kopp kaffe för mig har producerats på ett sätt som gynnar alla i hela kedjan. Smaken visar var kaffet kommer ifrån och återspeglar den möda som har lagts ner i produkten. Sen blir kaffet ännu bättre om platsen och sällskapet man dricker det håller samma kvalitet som våra bönor!"

Jonas Hult, råkaffeinköpare sedan 2009

Vill du läsa mer

Filosofi & Vision

Vår vision handlar om mer än bara gott kaffe, den handlar om att bidra till en bättre värld – för människan och planeten. Vårt verktyg för att kunna göra det är kaffet.

LÄS MER

Köp hem vårt kaffe

Vi har fyra olika kaffeserier. Från House där smakerna är mer familjära, till Prime som erbjuder är den absoluta toppen av specialkaffekvalitet.

KÖP KAFFE HÄR

Brygguider

Här har vi våra grundläggande guider till hur du lyckas med ditt kaffe, allt från hur du ställer in den rätta malningsgraden, till hur många skopor du egentligen skall ha i din kaffebryggare.

Kolla in guiderna