Att rengöra din espressokvarn är viktigt för att behålla dess prestanda och säkerställa kvaliteten på ditt kaffe. I det här inlägget kommer du få lära dig hur regelbunden rengöring hjälper till att förhindra uppbyggnaden av kaffeoljor, rester och gammalt kaffe i kvarnen som kan påverka smaken på din espresso.
Här är steg-för-steg för hur du rengör din espressokvarn:
En gång i veckan rekommenderar vi att du följer dessa steg-för-steg:
- Stäng spärren mellan hoppern och kvarnen. Så inga kaffebönor trillar ut när du tar loss hoppern.
- Töm alla kaffebönor i en bunke. Placera tillbaks hoppern på kvarnen och öppna spärren.
- Mal ut det kaffe som finns kvar inuti kvarnen.
- Häll i 0,5 deciliter rengöringspellets (Grindz) och mal ut alltihop.
- Ta loss hoppern och rengör med ljummet vatten och tvål. Skölj noga och låt torka ännu mer noga. Använd aldrig diskmaskinen
- Sätt tillbaks hoppern på kvarnen när den torkat ordentligt.
- Häll tillbaka kaffebönorna och mal ut kaffe tills alla rester av rengöringspelletsen är borta.
- Avslutningsvis så kalibrerar du espresson då kvarninställningar kan ha ändrats något efter rengöringen.
För en grundlig rengöring av din kvarn rekommenderar vi att du 1 gång i månaden öppnar upp kvarnen och rengör kvarnverket inifrån med en borste och en trasa.
Till det behöver du dessa saker:
- U ringnyckel 17mm
- Skruvmejsel Platt
- Skruvmejsel Stjärn
- Borste / Trasa
Kolla här när Eskil visar på en Mythos 1 kvarn: