Rengör din kvarn

Att rengöra din espressokvarn är viktigt för att behålla dess prestanda och säkerställa kvaliteten på ditt kaffe. I det här inlägget kommer du få lära dig hur regelbunden rengöring hjälper till att förhindra uppbyggnaden av kaffeoljor, rester och gammalt kaffe i kvarnen som kan påverka smaken på din espresso.

Här är steg-för-steg för hur du rengör din espressokvarn:


En gång i veckan rekommenderar vi att du följer dessa steg-för-steg:

  1. Stäng spärren mellan hoppern och kvarnen. Så inga kaffebönor trillar ut när du tar loss hoppern.
  2. Töm alla kaffebönor i en bunke. Placera tillbaks hoppern på kvarnen och öppna spärren.
  3. Mal ut det kaffe som finns kvar inuti kvarnen.
  4. Häll i 0,5 deciliter rengöringspellets (Grindz) och mal ut alltihop.
  5. Ta loss hoppern och rengör med ljummet vatten och tvål. Skölj noga och låt torka ännu mer noga. Använd aldrig diskmaskinen
  6. Sätt tillbaks hoppern på kvarnen när den torkat ordentligt.
  7. Häll tillbaka kaffebönorna och mal ut kaffe tills alla rester av rengöringspelletsen är borta.
  8. Avslutningsvis så kalibrerar du espresson då kvarninställningar kan ha ändrats något efter rengöringen.

För en grundlig rengöring av din kvarn rekommenderar vi att du 1 gång i månaden öppnar upp kvarnen och rengör kvarnverket inifrån med en borste och en trasa.

Till det behöver du dessa saker:
  • U ringnyckel 17mm
  • Skruvmejsel Platt
  • Skruvmejsel Stjärn
  • Borste / Trasa

Kolla här när Eskil visar på en Mythos 1 kvarn:

Nyare inlägg →

Är du inte kund ännu?