Bättre kaffe

Kvalitetskaffe

Letar du efter "kvalitetskaffe"? När vi pratar om kvalitetskaffe, pratar vi om en upplevelse som går bortom den vanliga kopp kaffe. Johan & Nyström brinner för att erbjuda kaffe av högsta kvalitet – kaffe som inte bara piggar upp, utan som också berikar dina smaklökar med en symfoni av smaker.

Kvalitetskaffe börjar med de bästa bönorna. Precis som med vårt utbud av specialkaffe, håller vi fast vid kravet att endast de mest framstående bönorna får plats i våra paket. Detta är bönor som skördas under optimala förhållanden och rostas till perfektion för att säkerställa en överlägsen smakprofil. De är hela, enhetliga i storlek och uppvisar en vacker, jämn färg som avslöjar deras ursprung och kvalitet.

Detta hantverksmässiga tillvägagångssätt garanterar att varje bönas unika karaktär och komplexa aromer bevaras. När kaffet har svalnat? Ja, det är då det verkliga testet av kvalitet kommer – kvalitetskaffe smakar fantastiskt, även vid lägre temperaturer.

Varför Välja Kvalitetskaffe?

Att välja kvalitetskaffe är inte bara ett val för överlägsen smak, utan också ett beslut att stödja hållbara odlingsmetoder och rättvisa arbetsförhållanden. Vi väljer noggrant våra leverantörer baserat på deras engagemang för dessa principer. Så när du njuter av vårt kvalitetskaffe kan du också känna stolthet i att du stödjer ansvarsfulla odlingspraktiker.

Vi förstår att smak är subjektiv, men vi är övertygade om att när du provar vårt sortiment kommer du att upptäcka en ny standard av kaffe – där varje slurk berättar historien om dess noggranna framställning, från böna till kopp.

Vi älskar kaffe

Och vi vill att du ska känna likadant. Vi, det stora lilla kafferosteriet, drivs av att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. Vi rostar kaffe som utmanar både kaffeindustrin och oss själva, varje dag. En förutsättning för det är våra långsiktiga och nära relationer med några av världens bästa kaffeodlare. Människor lika dedikerade som vi. Som också vet hur viktigt ekosystemet är för kvaliteten och framtiden. Resultatet är bättre kaffe, för alla.

LÄS MER OM VÅR FILOSOFI

DIRECT TRADE

Sättet vi jobbar på, sida vid sida med våra producenter, ger ett intresse och ett engagemang som vi verkligen gillar. Och det är ömsesidigt. Det finns mängder av projekt som pågår, allt för att förbättra ”nu” och säkerställa ”sen”. Alla projekt är förstås beroende av att vi och andra köper kaffe från gårdarna, men vi har också valt att ge lite extra stöd till vissa av dem. En del över lång tid och vissa för en specifik och tidsbegränsad kampanj. Det extra fina här är att även våra kunder kan bidra genom att köpa och dricka kaffen där viss förtjänst går raka vägen till projektet. Alla kan göra bättre!

LÄS MER OM DIRECT TRADE

HÅLLBARHET I ALLA LED

Det absolut viktigaste för oss är att kaffeproduktionen är hållbar, hela vägen. Det börjar med plantan som vill ha bördig och näringsrik jord och det kräver en blandad växtlighet. Kort och gott en natur som får växa och leva som den vill, inte som massproduktion tvingar den till. De som kan detta allra bäst, som känner och kan kaffeodling, är våra producenter. Människor som, precis som vi, delar passionen för kaffe. Plantor som får växa, skördas och förädlas med kärlek!

Jutesäckar fulla med råkaffe av bästa slag kommer till oss i Länna och här tar vi över ansvaret för den hållbara och varsamma behandlingen. Våra rostar drivs av biogas och vi använder vattenkraft i produktionen, små men viktiga steg i att göra vårt fotavtryck så litet som möjligt. Även sista biten, leveransen ut till våra kunder, sker naturligtvis med en partner som klimatkompenserar 100%.

Vi bryr oss om vår planet och jobbar med producenter och partners som också gör det. Nu och för alltid!

LÄS MER OM HÅLLBARHET

Vill du läsa mer

Vår vision

Vår vision handlar om mer än bara gott kaffe, den handlar om att bidra till en bättre värld – för människan och planeten. Vårt verktyg för att kunna göra det är kaffet.

LÄS MER

Brygguider

Här har vi våra grundläggande guider till hur du lyckas med ditt kaffe, allt från hur du ställer in den rätta malningsgraden, till hur många skopor du egentligen skall ha i din kaffebryggare.

Kolla in guiderna

Köp hem vårt kaffe

Vi har fyra olika kaffeserier. Från House där smakerna är mer familjära, till Prime som erbjuder är den absoluta toppen av specialkaffekvalitet.

KÖP KAFFE HÄR