Lyxiga Kärleksmums med kaffeglasyr

Förutom att Linn är vår gamla kollega och kaffenörd deluxe, är hon dessutom vinnare av hela Sverige bakar. Så vem ber man om ett recept som innehåller kaffe? Linn Utbult, förstås. Garanterat att det kommer bli gott.

Vi rekommenderar att du använder vårt julkaffe i glasyren. Det ger en rund och fyllig smak som lyfter hela kakan! Perfekt till adventsfikat, fredagsfikan eller bara när du vill ha något riktigt gott till kaffet.

Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr, ja jag slängde även i lite mörk choklad i glasyren för extra lyx! Så ingen rinnig glasyr här inte. Kakan är så saftig att det är SJUKT!.

Recept av Linn Utbult – saltsomsocker.se


Lyxiga kärleksmums med extra glasyr
Kärleksmums med extra glasyr


Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr


Du behöver
  • 225 g smör

  • 2 dl mjölk (200 g)

  • 5 stora ägg (ca 330 g)

  • 4 dl strösocker (360 g)

  • 1 ½ msk vaniljsocker

  • 1 ½ dl kakao (60 g)

  • 2 ½ tsk bakpulver

  • 5 dl vetemjöl (300 g)


Glasyr
  • 175 g smör

  • 1 ¾ dl starkt julkaffe (175 g)

  • ½ dl hackad mörk choklad (ca 30 g, kan uteslutas)

  • 2 dl kakao (80 g)

  • 1 ½ msk vaniljsocker

  • 1 rejäl nypa salt

  • 6 dl florsocker (300 g)

  • Ca 1–2 dl kokosflingor till garnering


Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 160°C varmluft (175°C över/under). Klä en ugnsplåt, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.

  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt i ca 5–7 minuter tills smeten är ljus och luftig.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och rör med slickepott. Tillsätt smörblandningen och rör till en jämn smet utan klumpar.

  5. Häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda i 18–20 minuter. Låt kakan svalna på plåten.

  6. Smält smöret till glasyren, rör ner den hackade chokladen och låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en luftig glasyr.

  7. Gör massor av små hål i kakan med exempelvis en ätpinne. Häll på hälften av glasyren och stryk ut så hålen fylls. Häll på resten av glasyren och bred ut till ett jämnt lager. Strö över rikligt med kokos.

  8. Skär i så stora bitar du vill ha och förvara i tät burk i kyl – eller frys in för maximal lyx vid spontanfika.


Kärleksmums med extra glasyr
Lyxiga kärleksmums med julkaffe

Nyare inlägg →

Kaffedrinkar & Juliga bakverk

RSS
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe

Julkaffe

130.00 NICE PRICE Spara
Format Hela bönor
Innehåll 250 g
Språk Svenska

Med tydliga chokladtoner och en hint av torkade frukter blir detta hela julen i en kopp.

Vårt julkaffe börjar sin resa i Brasilien och Honduras, hos producenter lika dedikerade till hållbarhet och kvalitet som vi. I Brasilien är det två producenter – familjen Naimeg på Fazenda Pantano och familjen Sanchez på Fazenda Dois Irmãos. I Honduras samarbetar vi med Benjamin Paz, en framstående man i den honduranska kaffeindustrin.

Från oss alla, till din kopp. Njut vårt goda julkaffe och känn smaken av både hantverket och passionen bakom. Det här är mer än bara kaffe, det är en jultradition.

FAMILJEN SANCHES har drivit sin gård Fazenda Dois Irmãos, i Cerrado Mineiro-regionen, i över 30 år. Idag är det med dottern Maria Gabriela i spetsen som blandar tradition med innovation i en perfekt balans. Familjen Sanchez är pionjärer inom etisk och spårbar kaffeodling och vida kända för sitt fokus på regenerativt jordbruk och engagemang för bärtorkat kaffe.

FAMILJEN NAIMEG har varit i kaffebranschen i nästan 60 år och förutom kaffe odlar de även grönsaker, sköter boskap och producerar egen ost. Efter att ha flyttat från Paraná på grund av flera år med frostskador, började de om i denna region. De är oerhört dedikerade och har, bland annat, lyckats med utmaningen att återskapa sin processtation efter en förödande brand. I sin strävan efter självförsörjning har de initierat produktion av egen solenergi och organiskt gödningsmedel.

BENJAMIN PAZ är stolt ägare av två kaffegårdar och samarbetar med flera småskaliga bönder i det högbelägna Santa Barbara-området i nordvästra Honduras. Här drar man nytta av ett unikt mikroklimat. Området är ofta insvept i tät dimma, vilket skyddar kaffeträden från den starka solen och förlänger bärens mognad. Resultatet är ett exceptionellt sött kaffe. På sina egna gårdar odlar Benjamin varieteter som är väldigt sällsynta i Honduras, till exempel Geisha och SL-28. Utöver driften av sina egna gårdar har Benjamin en nyckelroll i Beneficio San Vicente, familjens processtation och exportverksamhet. Denna verksamhet har varit avgörande för att främja Santa Barbara som en ledande kafferegion och möjligheten att stötta lokala bönder att nå framgångar i tävlingar som Cup of Excellence.

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.