Kaffe Bourbon

När kaffet möter bourbon whiskey händer något riktigt fint. Kaffe Bourbon är en mjuk och värmande klassiker där sötman från sockret och bourbons djupa toner gifter sig under ett fluffigt lager av grädde. En riktig favorit när du vill ha något enkelt men elegant – och väldigt gott.


Om kaffet

Vi gör såklart vår på Bourbon Jungle – vår mörkaste rost. Ett kraftfullt, bittersött och nästan lite rökigt kaffe med en lång eftersmak. Det kompletterar whiskeyn perfekt och gör drinken helt perfekt!


Du behöver
  • 4 cl bourbon whiskey

  • 2 dl nybryggt kaffe

  • 1,5 tsk råsocker, muscovado, rörsocker eller farinsocker

  • 3 msk lättvispad grädde


Så här gör du
  1. Blanda bourbon och socker i ett Irish Coffee-glas eller ett annat värmetåligt glas.

  2. Fyll på med varmt nybryggt kaffe och rör försiktigt.

  3. Vispa grädden lätt och skeda försiktigt över så att den lägger sig som ett fluffigt täcke.

  4. Toppa med lite av samma socker du använde – eller en nypa nymalt kaffe.


Voilà! Din Kaffe Bourbon är klar att avnjutas. Varm, len och alldeles underbar.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Kaffedrinkar & Juliga bakverk

RSS
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe
Julkaffe

Julkaffe

130.00 NICE PRICE Spara
Format Hela bönor
Innehåll 250 g
Språk Svenska

Med tydliga chokladtoner och en hint av torkade frukter blir detta hela julen i en kopp.

Vårt julkaffe börjar sin resa i Brasilien och Honduras, hos producenter lika dedikerade till hållbarhet och kvalitet som vi. I Brasilien är det två producenter – familjen Naimeg på Fazenda Pantano och familjen Sanchez på Fazenda Dois Irmãos. I Honduras samarbetar vi med Benjamin Paz, en framstående man i den honduranska kaffeindustrin.

Från oss alla, till din kopp. Njut vårt goda julkaffe och känn smaken av både hantverket och passionen bakom. Det här är mer än bara kaffe, det är en jultradition.

FAMILJEN SANCHES har drivit sin gård Fazenda Dois Irmãos, i Cerrado Mineiro-regionen, i över 30 år. Idag är det med dottern Maria Gabriela i spetsen som blandar tradition med innovation i en perfekt balans. Familjen Sanchez är pionjärer inom etisk och spårbar kaffeodling och vida kända för sitt fokus på regenerativt jordbruk och engagemang för bärtorkat kaffe.

FAMILJEN NAIMEG har varit i kaffebranschen i nästan 60 år och förutom kaffe odlar de även grönsaker, sköter boskap och producerar egen ost. Efter att ha flyttat från Paraná på grund av flera år med frostskador, började de om i denna region. De är oerhört dedikerade och har, bland annat, lyckats med utmaningen att återskapa sin processtation efter en förödande brand. I sin strävan efter självförsörjning har de initierat produktion av egen solenergi och organiskt gödningsmedel.

BENJAMIN PAZ är stolt ägare av två kaffegårdar och samarbetar med flera småskaliga bönder i det högbelägna Santa Barbara-området i nordvästra Honduras. Här drar man nytta av ett unikt mikroklimat. Området är ofta insvept i tät dimma, vilket skyddar kaffeträden från den starka solen och förlänger bärens mognad. Resultatet är ett exceptionellt sött kaffe. På sina egna gårdar odlar Benjamin varieteter som är väldigt sällsynta i Honduras, till exempel Geisha och SL-28. Utöver driften av sina egna gårdar har Benjamin en nyckelroll i Beneficio San Vicente, familjens processtation och exportverksamhet. Denna verksamhet har varit avgörande för att främja Santa Barbara som en ledande kafferegion och möjligheten att stötta lokala bönder att nå framgångar i tävlingar som Cup of Excellence.

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.