Nyheter i portföljen

Vår filosofi är att alltid erbjuda kaffe av högsta kvalitet till rätt pris och att ha långa och nära relationer med våra producenter. När omständigheter utanför vår kontroll gör detta svårt, granskar vi sortimentet och våra produkter för att göra nödvändiga justeringar.

Priset på Fairtrade-certifierat och ekologiskt kaffe från Gayo-regionen i Sumatra har stigit stadigt de senaste åren - utan någon förbättring av kvaliteten. Eftersom vi också har haft svårt att upprätthålla en långsiktig och stabil relation med producenter från ursprungsområdet och tvingats byta kooperativ vid i stort sett varje skörd, har vi beslutat att ta bort kaffe från Sumatra från vår portfölj.

Men, ni behöver inte va oroliga. Vi adderar nu stolt ett nytt bryggkaffe till vår portfölj! Perduras är också ett single origin kaffe där ursprunget roterar två gånger om året. Beroende på säsongen kommer råkaffet antingen från Peru eller Honduras - för att se till att vi har färskt kaffe året runt! Ursprunget är dock det enda som varierar - smakerna av karamell, nougat och röda äpplen finns kvar. Detta kaffe är Fairtrade-certifierat, ekologiskt och KRAV-märkt och kommer från och med nu att ingå i vårt standardutbud.

Perduras finns tillgängligt i formaten 500 g, både hela bönor och malet, samt 120 g och 1 kg till våra B2B-kunder.

Bryggkaffe nyhet ursprung

← Äldre inlägg Nyare inlägg →