VÅRT GODA KAFFE

NU I DIN BUTIK

Här har vi samlat alla affärer där du kan köpa vårt kaffe! Finns det inte på just din favoritbutik ännu kan du alltid tipsa personalen! Såfall beställer de enkelt vi stockfiller.se

Se om din butik finns med här! 


 

 

VI PÅ JOHAN & NYSTRÖM

Vi älskar kaffe

Vi älskar kaffe. Och vi vill att du ska känna likadant. Vi, det stora lilla kafferosteriet, drivs av att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. Vi rostar kaffe som utmanar både kaffeindustrin och oss själva, varje dag. En förutsättning för det är våra långsiktiga och nära relationer med några av världens bästa kaffeodlare. Människor lika dedikerade som vi. Som också vet hur viktigt ekosystemet är för kvaliteten och framtiden.

Resultatet är bättre kaffe, för alla.

VÄLKOMMEN TILL

VÅRT ROSTERI

Att kvalitén på råkaffet är viktigt är solklart, men lika viktigt för en god kopp är hur det rostas. Varsamt och tålmodigt är två ledord för att smakerna ska få chans att utvecklas ordentligt. Att plocka fram den bästa smaken ur varje böna är ett sant hantverk. Varje kaffe har sitt unika bästa-sätt för att bli riktigt bra och det kan skilja sig från skörd till skörd. Våra rostmästare testar och koppar (benämningen för provsmakning inom kaffe) och testar och koppar om och om igen, tills rostprofilen sitter.

Vi är väldigt stolta över vårt rosteri som stod klart 2017. Det är faktiskt ett av Europas modernaste specialkafferosterier! Här finns stora och små rostar, med direkt koppling till råkaffelagret i ena änden och packmaskinerna i andra.

VÅRA KAFFEBARER

Våra kaffebarer i Stockholm och den i Helsingfors är oaser för alla som gillar bättre kaffe. Vare sig du kan allt om kaffe och söker ny inspiration eller om du bara vill ha en god kopp så hittar du det här. Det viktigaste för oss är att kaffet är det viktiga, bullen till är bara en liten bonus.

Våra baristor har alla fått en gedigen utbildning av våra utbildare. De ska kunna servera såväl en cappuccino med imponerande latte art som en handbryggd kopp av en av våra senaste single origin kaffen. Eller te för den delen! Så fort det kommer nyheter är det en genomgång för att sätta recept och finlira med metoder och maskiner.

HITTA HIT

VILL DU LÄSA MER

Vår Vision

Vår vision handlar om mer än bara gott kaffe, den handlar om att bidra till en bättre värld – för människan och planeten. Vårt verktyg för att kunna göra det är kaffet.

LÄS MER

Vad är specialkaffe?

För att kunna jämföra och bedöma kvalitét på ett rättvist sätt, över hela världen, har den internationella kaffeorganisationen SCA tagit fram en 100-gradig skala. Allt kaffe som får 80 poäng eller mer kvalar in som specialkaffe.

LÄS MER

BRYGGUIDER

Här har vi våra grundläggande guider till hur du lyckas med ditt kaffe, allt från hur du ställer in den rätta malningsgraden, till hur många skopor du egentligen skall ha i din kaffebryggare.

LÄS MER

KONTAKTA OSS