Iskaffe, eller flash brew som det också kallas, är både superenkelt och supergott att göra - om man vet hur man ska göra vill säga! Här har vi vårt bästa recept som funkar jättebra att applicera på vilken bryggmetod du än väljer. Tillochmed kaffebryggaren!
DU BEHÖVER
- 30 g kaffe - här är några vi tycker passar extra bra!
- 250 g vatten
- 250 g is
- Is till servering
GÖR SÅ HÄR
- Använd valfri handbryggsmetod – tips hittar du här!
- Mal kaffet till rätt malningsgrad om du använder hela bönor - vilket alltid vår rekommendation, men vill du ha färdigmalet kaffe hittar du det här.
- Fyll kaffekannan med is och placera filterhållaren ovanpå
- Placera ett pappersfilter och lägg det malda kaffet i filtret
- Koka upp vattnet och häll 90 g över kaffet till att börja med (blomma kaffet), låt vila 30 sek
- Häll i resten av vattnet i cirkulär rörelse
- Kaffet har nu bryggts direkt på isen och kylts omedelbart samtidigt som det spätts ut till perfekt smak
- Servera i glas med is