Recept: Iskaffe

Iskaffe, eller flash brew som det också kallas, är både superenkelt och supergott att göra - om man vet hur man ska göra vill säga! Här har vi vårt bästa recept som funkar jättebra att applicera på vilken bryggmetod du än väljer. Tillochmed kaffebryggaren!

DU BEHÖVER
  • 30 g kaffe - här är några vi tycker passar extra bra!
  • 250 g vatten
  • 250 g is
  • Is till servering
GÖR SÅ HÄR
  1. Använd valfri handbryggsmetod – tips hittar du här!
  2. Mal kaffet till rätt malningsgrad om du använder hela bönor - vilket alltid vår rekommendation, men vill du ha färdigmalet kaffe hittar du det här.
  3. Fyll kaffekannan med is och placera filterhållaren ovanpå
  4. Placera ett pappersfilter och lägg det malda kaffet i filtret
  5. Koka upp vattnet och häll 90 g över kaffet till att börja med (blomma kaffet), låt vila 30 sek
  6. Häll i resten av vattnet i cirkulär rörelse
  7. Kaffet har nu bryggts direkt på isen och kylts omedelbart samtidigt som det spätts ut till perfekt smak
  8. Servera i glas med is

← Äldre inlägg Nyare inlägg →