Tack för 2023

Det har väldigt snart gått 12 månader sedan vi ringde in 2023. Ett helt år. Att tiden kan gå så fort! Den gör det när man har roligt sägs det, och visst har vi haft roligt, men ur ett större perspektiv är det mycket som är allt annat än roligt. Konflikter härjar, människor lider, ekonomin är ansträngd och nyheterna känns dystra när det gäller såväl vår planet som klimatet. Mitt i allt elände är det viktigt att fortsatt orka se det som är härligt och bra, som till exempel gott kaffe!

Johan & Nyström har haft ett händelserikt och spännande år. Vi var både glada och stolta när vi presenterade vår nygamla produktportfölj. Gammal som i samma högkvalitativa specialkaffe och ny som i en uppdaterad kategorisering, ny design och delvis nya namn. Serierna House, Flavours, Farmers och Prime gör det enkelt att hitta den nivå på kaffe som passar en själv och/eller sina gäster och få en förståelse för skillnaden inom den smala nischen specialkaffe.

Som alltid har vi gjort flera besök i ursprung, dvs hälsat på våra fantastiska kaffeproducenter. I en bra affärsrelation finns inget vi och dem utan bara gemensamma mål och här vågar vi nästan påstå att vi går ännu ett steg längre – de känns som våra vänner. Tillsammans gör vi kaffevärlden bättre och gör det möjligt för flera människor att dricka kaffe som är gott ur många aspekter.

Dear Tea Society, vårt te som varit med länge och i år fått lite extra mycket kärlek. Även här har vi sett över sortimentet för att förenkla och förtydliga. Vägen till en god kopp te ska vara lika enkel som att låta tepåsen ligga i 2 minuter.

När vi ringer ut 2023 och in 2024 ser vi tillbaka på ett år vi är nöjda med, trots de utmaningar även vi mött till följd av den värld vi är en del av. Vi blickar framåt mot ett nytt spännande år och välkomnar vad det vill ge oss och vad vi kan fylla det med. Och oavsett om vi summerar eller visionerar finns en gemensam nämnare som är viktigast av allt: våra kunder och kaffe- och tedrickare. Utan er inget Johan & Nyström! Tack vare er har vi glada producenter. Tack vare många bra producenter har vi en bättre kaffeproduktion. Tack vare bra kaffeprodukion... ja, ni fattar.

Så stort TACK! Vi ser fram emot ett GOTT nytt kaffeår med er alla!

Johan Moren, VD på Johan & Nyström

ÅRETS JULKLAPP

Årets julklapp går som vanligt inte till er, utan till en bättre kaffevärld. I år stöttar vi ett jättefint initiativ av FAF Coffees i Brasilien de döpt till ”2050”. Det är ett projekt som representerar framtiden för kaffejordbruk enligt både FAF och oss. Här planterar de träd av sorterna Mahogny, Moringa och Banan – tillsammans med sina kaffeträd – och ökar gårdens biologiska mångfald. Detta för att skapa ett naturligt och regenerativt ekosystem där varje växt har sin tid, plats och funktion. Allt för att ge kaffet en plats att trivas på.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →