Kaffe för idag. Och i morgon!

Mitt namn är Marcos Croce och det här är Fazenda Ambiental Fortaleza i Mococa, Brasilien. 2001, när min fru Silvia ärvde den här gården, bestämde vi oss för ett ett projekt som skulle komma att påverka våra liv på djupet – ett projekt med mening och syfte. Vårt mål var att förvandla gården till en modell för hållbarhet; socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Att så frön av hållbarhet för individen, familjen och samhället i stort. 

Idag samarbetar vi med över 80 lantbrukare, medelstora och småskaliga, som alla deltar i vad vi kallar "Bob-o-link-projektet". Projektet består av flera lantbrukare som är gemensamt engagerade i att ta hand om planeten, både här och nu och i framtiden. Genom att bruka jorden på ett bra sätt.

Vårt arbete fokuserar på att skydda vattenkällor, skapa gröna korridorer för vildlivet och återföra “smuts” till jorden. Och att producera fantastiska produkter! Kaffet är vår huvudprodukt, men vi planterar även andra grödor mitt bland kaffeplantorna.

Så, det vi har är en 100-års plan. Alla kommer att vara med på festen, hundra år från nu, och ni är inbjudna. Det betyder att varje beslut vi fattar på gården idag är med det firandet i åtanke – vare sig vi planterar träd, skyddar vatten eller bygger nytt. Vad vi än gör, tänker vi hundra år framåt.

Det är två saker vi vill ge planeten, vårt hem: arv och livslängd. Vi är inte här bara för idag, utan för hundra år framåt.

- Marcos Croce, medgrundare av FAF Coffees och Bob-o-link-projektet 

Idag blomstrar Fazenda Ambiental Fortaleza med Marcos och Silvias son Felipe som ansvarig för kaffeverksamheten. Parallellt med att han leder FAF Coffees och dess exportföretag ihop med Marcos, ansvarar Felipe för kvaliteten och räckvidden av deras globalt erkända kaffe. Silvia sköter gårdens övriga projekt, till exempel boskap och produktion av honung och ost, vilket bidrar till gårdens rikedom och hållbarhet. Tillsammans odlar de ett arv av hållbart lantbruk, en knytpunkt för kaffekunskap och ett robust nätverk av likasinnade producenter - alla dedikerade att leverera exceptionellt kaffe till världen.

Vi gjorde vårt första inköp från FAF Coffees 2010, och deras kaffen har varit älskade favoriter i vårt sortiment sedan dess. Vi köper ungefär 38 ton kaffe från FAF per år, en mängd motsvarande två fulla containrar, eller - för att bättre visualisera mängden - 640 säckar med råkaffe. Detta kaffe använder vi både i våra single origin serier; Farmers och Flavours, och som nyckelkomponent i några av våra brygg- och espressoblandningar.

kaffekunskap ursprung

← Äldre inlägg