Kafferostare och tehandlare -

Johan & Nyström

Vi är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna.

Favoriter
139 kr

Det höga inslaget av robusta ger en kraftig och jordig smakbomb med tydliga toner av kakao och en låg syrlighet. La Bomba är en espresso med tydliga rötter i den italienska espressokulturen.

Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Neapel, då vet du ungefär hur den här espresson smakar. Drick den gärna med socker.

INFORMATIONSBLAD OM LA BOMBA

 

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

209 kr

Denna sirapslika och fruktsöta espresso har varit Johan & Nyströms stolthet sedan 2006. Gårdarna varierar, men resultatet präglas alltid av en tydligt fruktig espresso med medelsyra, mjuk kropp och oöverträffad balans.

The 5th Estate är resultatet av all den kunskap vi samlat om espresso. I blandningen ingår alltid kaffesorter från olika gårdar, direkt upphandlade från några av de bönder vi jobbar närmast med. Som en del av Johan & Nyströms utvidgade miljöarbete och målsättning att arbeta med ännu fler ekologiskt certifierade bönder, så är även 5th Estate 100% ekologisk.

INFORMATIONSBLAD OM THE 5TH ESTATE

 

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

149 kr

Vår idol och superstar Graciano har gjort det igen. Äntligen är klassikern Pineapple Thief tillbaka i sortimentet! Pineapple Thief bjuder på en ren och klar doft av mogen ananas. I karaktären fantastiskt söt med toner av gul mango och karamell.

Los Lajones är Panamas högst belägna kaffefarm. Här odlar vår kaffevän Graciano Cruz flertalet exklusiva varietéer på extrema 1800-2300 över havet. Tack vare den höga höjden mognar bären långsamt och skörden sträcker sig fram mot senvåren. Allt kaffe växer under skuggträd. Bären plockas för hand när de är nästan violetta till färgen. Fullkomligt laddade med sötma. Bönorna torkas i sitt fruktkött på afrikanska upphöjda bäddar direkt på farmen i upp till 21 dagar.

Farmen är helt ekologisk och Graciano har – genom att han är kemist – forskat sig fram till dagens processmetod. Genom ett projekt som innefattat ett helt vetenskapligt team av biologer, ornitologer och botaniker har Graciano inventerat det mångfald av djur, insekter och plantor som lever kring farmen. Som jämförelse så har man funnit 40% fler insekter och 25% fler fågelarter än på ett genomsnittligt plantage. Allt kaffe växer under skuggträd. Farmen har 15 hektar av Caturraträd och 17 hektar av Catuaiträd.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

189 kr

20 st portionsförpackade tepåsar i varje burk.

Man kan naturligtvis dricka grönt te för att grönt te är så hälsosamt. Eller för att man blir så harmonisk av det. Sover så bra på det. För att grönt te är svaret på alla livets frågor. För att grönt te = fred på jorden. Man kan också dricka gott grönt te smaksatt med persika och citrongräs. Bara för att det är gott.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

399 kr

Följ med Johan & Nyström på en smakresa som sträcker sig från Etiopiens högland till El Salvadors bördiga skogar. En perfekt introduktion till vår smakvärld! Kaffet levereras i en snygg låda och kan självklart levereras direkt hem till din dörr.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

Resedagbok -

Brasilien -Ett ekologiskt paradis

Kaffeindustrin orsakar många miljöproblem, som torka, spridning av gifter och monokultur. Johan Damgaard, en av Johan & Nyströms grundare, reste tillsammans med Lars Pilengrim till gården FAF i Brasilien för att visa våra kunder att kaffeodling också kan vara något annat: ett äkta, ekologiskt paradis.

Följ med oss

Välkommen till vår smakvärld -

KURSER

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson. Här i menyn kan du se vilka kurser vi erbjuder. Kontakta oss gärna för ytterligare information.

Boka idag!
ENDAST 49KR— Nu kan du få ditt kaffe hemlevererat direkt till dörren -hur smidigt som helst!
ADAM JOHANSSON

KONSTEN ATT DRICKA RIKTIGT BRA KAFFE PÅ JOBBET -

KONTORSKAFFE

Johan & Nyström brinner för att leverera Sveriges bästa färskrostade kaffe till våra kunder. Tillsammans med er ser vi till att ni får en välsmakande och smidig kaffelösning som passar just er.

Läs mer
Kenya AA Kaffet har en ton av svarta vinbär som är väldigt lätt att känna igen, även för den ovana specialkaffedrickaren!
Linnea Lerman
JOBBA MED OSS
DEAR T

EKOLOGISKT ISTE

Dear T it´s over. You can keep the cat. I´ve taken the elderflower & apple ice tea. P.S. organic and naturally brewed in Sweden.

Läs mer
 

Järna Kafé och Matbygget -

4 snabba frågor

Det är att jag får göra det jag gör varje dag! Men också dela upplevelsen med andra!

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.