KundtjänstWASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Därefter läggs bönorna ut i bassänger med vatten. Det sockerlager, även kallat mucilage, som omger bönorna fermenteras bort tack vare kontakten med vattnet. Fermenteringstiderna varierar beroende på temperatur, men är i regel mellan 24-36 timmar. Denna hantering kräver konstant bevakning för att kaffet inte skall ta upp några sura eller andra felaktiga smaker. När mucilaget fermenterats bort tvättas kaffet ytterligare en gång med rent vatten innan det läggs ut i solen för att torka. Resultatet av den tvättade processen är ett kaffe som ger en ren, elegant karaktär med en något högre syrlighet.

Fördelarna med Washed:

Ren smak – Tvättat kaffe har ofta en klar syra med en ren och elegant karaktär, framför allt kaffe som vuxit på hög höjd.

Enkel sortering – Med hjälp av vatten så sorteras dåligt kaffe ut från bra, detta gör sorteringsarbetet lättare för de som jobbar.

 

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.