KundtjänstPULPED NATURAL

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet, dvs att kaffebäret skärs upp med hjälp av en plastkniv för att sen klämmas ut ur sitt skal via en centrifug. Kaffet packas i säckar och får torka till 40% fuktighetshalt.

Musilaget som sitter runt kaffebönan innehåller mycket socker och spelar en stor roll i att utveckla kaffet sötma, syra och komplexitet. En mekanisk pulper är en stor investering för bonden, när den dock är på plats så kommer kaffet att kunna smaka otroligt mycket bättre.

Torkningen av ett pulped natural kaffe är otroligt känslig och måste vara under konstant uppsyn. Bönorna vänds flera gånger per dag för att få en jämn torkning och undvika att kaffe jäser eller ruttnar. Under denna torkprocess så torkar det sista av kaffemusilaget in i bönan och påverkar kaffet smakprofil. Ett väl processat pulped natural kaffe har en intensiv sötma, stor mun känsla och rund syrlighet. Efter kaffet har uppnått en fuktighet på 13% så packas det i grain pro säckar, vilar ett par veckor på lager för att sedan skäppas till oss. Pulped Natural är ett känt begrepp framför allt i stora delar av Brasilien.

Fördelarna med Pulped Natural:

Unik smak – Ett Pulped Natural-kaffe älskas av många för dess söta runda och komplexa karaktär. Ett kaffe som verkligen sticker ut.

Miljövänligare – Så gott som inget vatten går åt i fermenteringsprocessen. Eftersom kaffet torkas naturligt påverkas inte miljön negativt av koldioxidutsläpp från maskinella torkar.

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.