Kundtjänst

Peru Incahuasi Elseña Palomino

I Lager
SKU
KU706
175 kr

En söt och rund mikrolott från Elseña Palomino med smak av mandarin, mjölkchoklad och rött äpple.

Flera medlemmar i kooperativet Incahausi har börjat separera sina kaffen som mikrolotter. Deras ambitioner har stor potential med de förutsättningar som finns i Incahuasi med altitud och klimat. Kooperativet Incahuasi ligger i regionen Cusco i södra Peru och startade sin verksamhet 2005. Att kooperativet är beläget i dalgångar snarare än högst uppe på bergen, säger en del om höjden. Odlingarna ligger här på mellan 1700 och 2300 meter över havet, och det krävs åtskilliga timmar i bil för att kunna ta sig till området.  

Idag har kooperativet 480 medlemmar som alla jobbar mot att succesivt höja kvaliteten. Man har bland annat fått bidrag och investerat pengar i torkbäddar och utrustning för att processa kaffet bättre. Sedan några år tillbaka producerar man även mikrolotter som separeras från enskilda producenter inom kooperativet. Detta skapar incitament till att producera bättre kaffe och därmed kunna få bättre betalt.  

Detta är tredje året som vi separerat individuella producenters mikrolotter, och varje år höjs kvaliteten. Just den här lotten kommer från Elseña Palominos gård La Rinconada. Den är på 2 hektar och ligger på otroliga 2089 meter över havet.

250 g - Hela bönor

Produktblad - PDF

Läs mer Göm

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser