kaffe

HITTA DITT NYA FAVORITKAFFE

Vi är ett gäng kaffeälskare med visionen om en bättre kaffevärld. Genom att rosta godare, roligare och mer hållbart kaffe vill vi förnya, förbättra och utmana kaffeindustrin. Vårt kaffe är alltid noga selekterat, handplockat av kaffebönder och vänner som delar vår passion och vårt intresse för kvalitet. Vår filosofi bygger på ursprunget, odlarens kunskap och full transparens från planta till kopp.

Allt kaffe vi på Johan & Nyström köper in är specialkaffe, vilket innebär att det har fått över 80 poäng på en 100-gradig skala. För att uppnå så höga poäng krävs det att bönderna tar noga hand om sina gårdar, sina odlingar och framförallt sina kaffeträd. Alla bönder vi jobbar med är inte certifierade enligt ramar och regelverk, men alla jobbar med hållbara metoder och värnar om både jorden och de som brukar den.

Vår inköpsfilosofi bygger på att köpa så mycket vi kan från så få producenter som möjligt. På detta sätt kan vi skapa långsiktiga relationer med bönder som delar vår filosofi och tillsammans göra skillnad på riktigt. För det är faktiskt så att det är genom att kontinuerligt premiera kvalitet som vi tillsammans kan höja standarden för kaffebönder världen över.

TESTA EN AV VÅRA BRYGGBLANDNINGAR

NYTÄNKANDE ESPRESSO

Vi köper alltså mycket av det kaffet som vi stoppar i våra espresso och bryggblandningar, och så några speciella roliga mikrolotter som vi sen lanserar som våra Seasonal Origins under året. På detta sätt kan vi ta till vara på större delar av varje gårds skörd än om vi bara köpte några säckar av en mikrolott.

HITTA DIN NYA FAVORIT-ESPRESSO

Vi rostar färskt kaffe året runt eftersom skördeperioderna varierar över olika delar av världen. Med vårt koncept Seasonal Origin vill vi öka medvetenhet om betydelsen av färskt kaffe och lyfta alla producenter vi arbetar med. Resultatet blir ett varierat utbud under året och begränsat lagersaldo för att garantera färskheten. Vi erbjuder alltid en bredd av kaffen där man hela tiden kan hitta den smakkaraktär man söker, även om ursprungen och produkterna varierar under året.

FÄRSKT KAFFE ÄR GODAST

UTFORSKA VÅRT SEASONAL ORIGIN SORTIMENT

FÖRSTKLASSIGA TILLBEHÖR

Vi har valt ut våra favoritprodukter när det kommer till kaffebryggning. Vi har allt från kvarnar, vågar, koppar, kannor, filter och filterhållare från de allra bästa varumärkena. Vi har botaniserat och valt ut det vi själva använder hemma helt enkelt!

SPANA IN ALLA SCHYSSTA TILLBEHÖR

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från planta till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café, restaurang eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson!

KUNSKAP ÄR MAKT

LÄS MER OM VÅRA KURSER