Jobb

JOHAN & NYSTRÖM SÖKER NYA KOLLEGOR

Om du ber mig om ett enda argument till varför du ska söka tjänsten så kommer jag svara att det är helt omöjligt att ge bara ett.

Jag behöver ge dig 3 argument och sen måste jag be dig surfa in på vår hemsidawww.johanochnystrom.se där man får en finfin bild av vårt fina kafferosteri.

För det första så kommer du få jobba med ett otroligt skönt och mångfaldigt gäng. Kollegorna på Johan & Nyström är en av anledningarna till att vi har världens bästa arbetsplats.

På andra plats kommer produkterna. Vår produktions främsta uppgift är att se till att alla får dricka riktigt gott kaffe varje dag.  Det är som att producera friskt syre åt världen så folk kan andas. Att alltid producera en högkvalitativ produkt sitter i väggarna. Vi låter andra rosta massproducerat kaffe inköpt till lägsta pris. Det är för enkelt. Vi gillar inte enkelt.

Gott kaffe är en fantastisk produkt som alla har en åsikt om. Att alla kommer vilja prata med dig och ställa en massa frågor om vad du jobbar med kan vara den enda nackdelen med vårt yrke på kafferosteriet.

Den tredje anledningen till att du ska söka jobbet är rent egoistiska från vårt håll. Vi behöver någon med erfarenhet av producerande verksamhet. Det behöver inte vara från kaffebranschen även om det är ett plus. Men man ska förstå processen där en råvara ska förädlas genom en massa moment blandat av händer men så ofta det går genom maskiner. Vi bryr oss om ryggar och ogillar monotont arbete.

Om du söker tjänsten som produktionskollega kommer du att vara behjälplig inom hela produktionen, främst när det kommer till att packa kaffe, se till att det får rätt märkningar samt köra maskinerna i packlinan och samarbeta med dina kollegor i produktionen för att se till att vi tillsammans levererar den höga kvalitet som våra kunder förväntar sig av oss.

Vi värderar mångfald högt. Sök tjänsten även om du tänker att du är för gammal eller för ung eller för udda för Johan & Nyström och inte tror dig ha den erfarenheten eller kompetensen som krävs. Lämna det beslutet till oss.

Skicka ett kort mail med CV till vår produktionschef joakim.r@johanochnystrom.se
JOHAN & NYSTRÖM SÖKER KAFFE- OCH MÄNNISKOÄLSKANDE KOLLEGA TILL VÅRA BUTIKER

(Komsikomsi eller dela gärna till vän eller kollega som vill ta nästa kaffesteg i livet)

barista i butik


Vet du vad som slår en riktigt god kopp kaffe?
Det är få samma kopp serverad av en livssprudlande och underbar barista med glimten i ögat.
Som kanske vet vad du vill ha redan när du kliver igenom dörren och som med varm röst önskar dig en god morgon och ser det som sin livsuppgift att ge dig dagens första kaffefix.
För när man tänker på det så är det ju vi Baristor som har makten att förändra en riktig skitmorgon till att bli en fantastisk dag att minnas. Genom en perfekt serverad kaffe, en mening eller en blick.

Alla de kollegor som jobbar i våra konceptbutiker har samma sköna egenskaper. Inte för att vi haft tur när vi letat folk, det är helt omöjligt, utan snarare för att man förändras i vårt gäng och blir en del av vår själ och vår mission genom att jobba och umgås med kollegorna på Johan & Nyström.

Så nu när vi slänger ut denna annons räknar vi inte med att du ska vara helt perfekt. Vi tror inte att du har alla följande egenskaper:
Positiv, kunnig, lagspelande, människoanalytisk, serviceminded, produktorienterad, kaffemaskintekniskt kunnig, mat och dryckesintresserad, passionerad, snabbtänkt, kommunikativ, engagerad, plikttrogen och morgonpigg.

Det enda vi vill är att du ska ha arbetat som Barista på heltid eller deltid och vara helt öppen för att absorbera allt som vi vill förmedla till dig. Har du lite erfarenhet i bagaget så kommer det vara lättare att lyssna till vår melodi än om du ska störas av bruset när vi ska lära dig att skumma mjölk eller förklara skillnaden mellan en flat white och en cappuccino.

Alla kunskaper jag nämner ovan som du saknar kommer dina nya kollegor att lära dig. De kommer att bli din nya familj och många nya livslånga relationer har skapats bakom våra kaffemaskiner.

Vi älskar mångfald och variation i både kaffe, kollega, ålder och passion. Vi vill inte att någon ska stöpas i samma form. Förutom när det kommer till att alltid leverera en perfekt upplevelse för våra gäster. (Eller patienter som vi kallar våra stammisar.) De kommer alla minst en gång i veckan för att ta del av vår terapiliknande upplevelse i form av en värmande känsla i både kopp och själ.

Nu kom jag på att vi inte ens skrivit något om vilka vi är. Om du jobbar med kaffe så känner du säkert till oss.

Vi är Johan & Nyström. Det lilla rosteriet som växte upp till tonåring och som nu utmanar konventionerna och de stora drakarna i vår bransch. Vi har gjort det sedan 2004 och frontlinjen för vår kaffemission är våra konceptbutiker.
Våra Baristor är de främsta fanbärarna i vår familj och vårt ansikte utåt mot kaffesverige. För att nå ut till ännu fler personer och få dem att dricka bättre, godare och mer hållbart kaffe så behöver vi finnas på fler ställen. Vi behöver rekrytera fler människor för att fylla våra kaffetempel. Vi behöver dig.

Så fram med datorn och skicka ett kort mail med några ord om dig samt bifoga en CV.

För att söka tjänsten, maila personligt brev och CV till jobb@johanochnystrom.se

Hoppas vi ses! /J&N familjen

ÖSTERMALM

NORRLANDSGATAN 20

På Norrlandsgatan 20 bygger vi våra drömmars kaffebar. Extra allt. Här kommer du att uppleva färskrostat kaffe i säsong, bryggt efter konstens alla regler.

Läs mer
VANTAA

HELSINGFORS AIRPORT

In addition to great coffee and tea, the origin of the coffee and farmers are important to us. We favor products based on the Fair trade and Direct trade operating models.

Read more
SÖDERMALM

SWEDENBORGSGATAN 7

På Swedenborgsgatan 7, i hjärtat av södra Stockholm, hittar ni vår kombinerade konceptbutik, utbildningslokal, kaffebar och tebar.

Läs mer
KUNGSHOLMEN

HANTVERKARGATAN 7

På Hantverkargatan 7 hittar du Johan & Nyström at Work. Vi brinner för att leverera Sveriges bästa färskrostade kaffe till din arbetsplats. Att välja specialkaffe är enkelt. Tillsammans med er ser vi till att ni får ett gott och välsmakande kaffe på er arbetsplats som passar just er.

Läs mer

FINLAND

HELSINGFORS

Det senaste tillskottet på vår kaffehimmel är förlagt i vårt kära grannland, Finland. Här finns vi, ett stenkast från presidentpalatset, nere vid hamnen på Skatudden. Med möjlighet att utbilda sig, prova en av alla kaffemaskiner i utställningen eller bara svänga förbi för lite inspiration och en kopp kaffe eller te. info@johanochnystrom.fi

Läs mer
STOCKHOLM

ARLANDA

Vi har idag två kaffebarer på Arlanda Terminal 2 och 4. Välkommen på en kaffe innan flyget går!