Hantverket

KAFFEREVOLUTION

För oss på Johan & Nyström är hållbarhet inte bara ett ord som nämns i konferensrummet eller på årsrapporten. Vi vill snarare säga att vi andas hållbarhet. Att det är en del av vårt dna och något som genomsyrar hela vår verksamhet och vardag.

Johan & Nyström -

KAFFEREVOLUTION

Orden passion & kvalitet rymmer lika många tolkningar som ordet kärlek och går att missbruka på lika många sätt.

Läs mer

Utbildning -

TEKURS

Teernas värld är fylld av mystik och aromer, i vår te-skola beger vi oss in i denna värld och lär oss mer vad te är, hur det kan smaka och de många traditionerna att tillreda drycken. Vi skaffar oss en djupare förståelse för ursprung, process och hur de påverkar smaken.

Boka idag!

Erbjudande

KAFFELÅDAN

Köp hem en avsmakningsmeny av våra mest säljande bryggkaffeblandningar. Fyra olika kaffeblandningar som sträcker sig från de friska, syrliga smakerna i Buena Vista till de mer mustiga och chokladiga tonerna i Bourbon Jungle.

499kr

Människorna

MEDARBETARE

Den viktigaste länken är alla de människor som lägger sin hand på kaffet. Alla är små pusselbitar i vår gemensamma kafferevolution. Från bonden på plantagen till baristan i caféet eller alla de människor som brygger vårt kaffe hemma eller på kontoret.

Läs mer

Utrustning

MAVAM

Mavam är den revolutionerande espressomaskinen från Seattle som är både snygg, stabil och annorlunda. Eftersom varje maskin tillverkas på beställning har det tagit ett tag innan vi fått se den på plats i sitt rätta element och vi är inte besvikna.

Läs mer

Historia

URSPRUNG

Kaffets absoluta vagga och centrum är Etiopien och det har det varit sedan drygt 1000 år. Det var här man upptäckte den buske som har försett mänskligheten med det oemotståndliga kaffebäret. Etiopien har ständigt varit den plats dit kaffeproducenter världen över har åkt för att fördjupa sin kunskap om kaffebusken i sin ursprungliga terroir.

Läs mer

KUNSKAP

BRYGGMETODER

Kaffe kan bryggas på många olika sätt och här finner du några enkla guider för några av de bryggmetoder vi arbetar med och rekommenderar.

Läs mer
URSPRUNG

RESEBERÄTTELSER

Vår målsättning är att besöka våra bönder och gårdar så ofta vi kan för att skapa nära långsiktiga relationer. På så sätt kan vi få fram fantastiskt kaffe där ingenting lämnas åt slumpen. Följ med på några av våra ursprungsresor!

Läs mer

UTBILDNING

KURSER

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson. Här kan du läsa om vilka kurser vi erbjuder.

Läs mer
ROSTERIET

OM OSS

Vår målsättning är att besöka våra bönder och gårdar så ofta vi kan för att skapa nära långsiktiga relationer. På så sätt kan vi få fram fantastiskt kaffe där ingenting lämnas åt slumpen. Följ med på några av våra ursprungsresor!

Läs mer

KUNSKAP -

SPECIALKAFFE

Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.

Läs mer

NYHETER

BLOGG

Här kan du läsa det senaste nyheterna från Johan & Nyström.

Läs mer
MÄNNISKORNA

MEDARBETARE

Den viktigaste länken är alla de människor som lägger sin hand på kaffet. Alla är små pusselbitar i vår gemensamma kafferevolution. Från bonden på plantagen till baristan i caféet eller alla de människor som brygger vårt kaffe hemma eller på kontoret. För oss på Johan & Nyström har synen på kaffe blivit en passion och en livsstil.

Läs mer