Kundtjänst

Nicaragua La Bendición H1

Slut i lager
SKU
KU719

Nicaragua La Bendición H1 är ett nytt färskt och spännade kaffe från vår vän Luis i Nicaragua, som bjuder på smaker av vattenmelon, guava och cacao nibs.

Gården La Bendición omfattar 148 hektar, men Luis Balladarez odlar kaffe på endast 14 hektar. Resterande areal består av en mängd andra växter och träd såsom apelsin, mandarin och guava. På omkring 1200 meters höjd odlar Luis bland annat hybriden H1, vilken har en naturlig resistens mot den förödande sjukdomen Coffee Leaf Rust, eller Roya som den kallas där. Under början av 2010-talet minskade kaffeproduktionen i Centralamerika med så mycket som 70 % i vissa områden. Nackdelen med en underart som H1, är att den ibland kan ge en något sämre kvalitet. Här visar dock Luis upp att så inte alltid är fallet.

Förutom bra naturliga förutsättningar i området lägger Luis och hans anställda ner extremt hårt jobb ute på plantagen året runt. När det sedan är dags för skörd, plockas bären när de är fullmogna. Därefter sker ytterligare en selektering innan bären läggs på upphöjda nät för att långsamt torka under 26 dagar. Luis Balladarez är en producent vi jobbat med i 10 år, men aldrig slutar att imponeras av. Både för hans hårda arbete och vilja att alltid utvecklas, men även på grund av den fantastiska kvaliteten år efter år.

Läs mer Göm