Kundtjänst

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på. Torkningstiden är uppemot tre veckor och för att erhålla en så jämn torkning som möjligt roteras kaffet flera gånger om dagen. Man låter bönorna torka till cirka 12% fuktighet och tröskar sedan bort skal och fruktkött. Genomförs denna process korrekt, enligt konstens regler så torkar den naturliga sötman som finns i bäret med in i bönorna och skapar ett kaffe med högre sötma och mer kropp. Metoden är vanlig i länder med liten tillgång till färskt vatten, exempelvis Etiopien.

Naturalmetodens fördelar:

Miljövänligare – Så gott som inget vatten går åt i fermenteringsprocessen. Och eftersom kaffet torkas naturligt påverkas inte miljön negativt av koldioxidutsläpp från maskinella torkar.

Dried Coffee Cherry – Det skal och fruktkött som tas bort i slutet av processen kan användas igen till att brygga en teliknande dryck. Drycken liknar rött te och smakar, honung, körsbär och citron. En liten del koffein sitter kvar och gör drycken till ett spännande alternativ för den som inte dricker kaffe.

Unik smak – Kaffet drar åt sig mycket smak från fruktköttet under de tre veckor som det ligger på torkbädden. Detta ger en unik och mycket spektakulär smak. En smak som för många inte alls uppfattas som kaffe utan mer likt en fruktjuice.

 

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.