Kundtjänst

MAVAM PÅ PLATS PÅ ETT AV VÅRA FAVORITHAK!

Mavam är den revolutionerande espressomaskinen från Seattle som är både snygg, stabil och annorlunda. Eftersom varje maskin tillverkas på beställning har det tagit ett tag innan vi fått se den på plats i sitt rätta element och vi är inte besvikna.

Mavam Johan & Nyström

Vid första anblick gör maskinen inte så mycket väsen av sig, den till och med smälter in i sin miljö bland andra rostfria detaljer i det öppna köket och däri ligger faktiskt en del av dess särart. Maskinen är formgiven med utgångspunkt i servicemötet och kaffeupplevelsen. Den är inbyggd i arbetsbänken och det enda som sticker upp ovan bänken är den modul som grupphuvudena sitter i och ångrören. Detta gör att allt som baristan gör är helt synligt för gästen och eftersom baristan inte står bakom maskinen kan man ha kontakt även under arbetets gång.Indian street food

För er som är nyfikna och vill se maskinen in action så finns den på Indian Streetfood Café på Drottninggatan i Stockholm. Förutom gott kaffe serverar de även mat och bakverk hela dagen. Testa till exempel en dekonstruerad samosa eller chai cheesecake till kaffet. Nom nom nom…. 
 


Mavam Johan & Nyström 3

Lär mer om Mavam här: http://www.mavamespresso.com 
Johan & Nyström är stolta återförsäljare av MAVAM i Skandinavien.


Mavam Johan & Nyström


I utkanten av Seattle hittar vi MAVAM som är namnet på och tillverkaren av den första bänkintegrerade espressomaskinen som har fått hela kaffevärlden på fall med sin design, höga kvalitet och elegans. Allt börjar med att Michael Myer, som efter att ha jobbat inom kaffe-branschen som kaffemaskintekniker i 17 år bestämmer sig för att tillverka sin egen espressomaskin som ska kunna möta den standard och de funktioner som efterfrågas hos baristorna utan att tumma på en snygg design. I över sex år utvecklar han Mavam-systemet, samtidigt som han jobbar kvar som tekniker, innan han tillslut slår sig ihop med sin partner Terry Ziniewicz som länge har revolutionerat kaffeindustrin med espressomaskinstillbehör. Han sätter sista finishen, effektiviserar produktionen och leder maskinen genom djungeln av lagar och regler för att tillslut kunna presenteras på marknaden.

Mavam har en minst sagt unik design som tillåter fantastisk interaktion mellan barista och kund. Med en under-counter maskin behöver du inte längre välja mellan att antingen ha en stor maskinkropp mellan dig och kunden eller att ställa maskinen så att du har ryggen mot kunden; du ser alltid kunden och kunden ser alltid hantverket du utför.


Mavam har med sitt patenterade värmesystem blivit erkända för en maskin med otrolig temperaturstabilitet och hög kvalitet på varje enskild espressoshot. Maskinen anger vattentemperaturen i realtid vilket tillåter baristan att hålla koll på temperaturen från  vattenkokstanken under bänken genom grupphuvuden till kopp.

Med en inbyggd jug-rinser behöver du aldrig lämna din position vid espressomaskinen för att skölja ur dina mjölkkannor vilket ger mer effektiv tid vid maskinen och möjligheten att stå kvar med dina gäster. En annan stor fördel är ett ångsystem helt utan packningar. Läckande ångpackningar är annars ett vanligt och återkommande fel.

I dagsläget finns Mavan i en- och tvågruppsutföranden men en tregruppsmaskin kommer att lanseras inom kort. Är du intresserad av att veta mer eller boka in en provning kontakta din säljare eller skicka en förfrågan här:


Läs mer om Mavams alla funktioner på deras hemsida http://www.mavamespresso.com eller på Instagram.


Favoriter
219 kr

500G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - EKOLOGISKT & FAIRTRADE - MJUKA CHOKLADTONER OCH SÖT FRUKTIGHET

Ett lättarbetat kaffe som ger en smaksensation både med och utan mjölk. Detta är ett perfekt kaffe för att väcka ett kaffeintresse, man känner igen sig men erbjuds även att uppleva något nytt.

FTO är ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Kaffet är en blandning av arabicabönor från Etiopien (regionen Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra). Kaffebönorna köper vi från kooperativ, certifierade av Fairtrade. Odlingen sker helt ekologiskt och Fairtrade-märkningen garanterar att kaffeodlarna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Läs mer om Fairtrade på www.fairtrade.se

INFORMATIONSBLAD OM FTO

Läs mer

Hela Johan & Nyström är FRAKTFRITT fram tills den 26/11

Klarna logo for checkout Dhl service point

169 kr

500G HELA KAFFEBÖNOR - EKOLOGISKT - 100% ARABICA

Nu är den här! Kontorens räddning, arbetsplatsens bränsle, chefens bästa muta och den ultimata hjälpen för dig som dagligen måste genomlida möten vars innehåll egentligen kunde avhandlats i ett mail…

Urban Juice är en ekologiskt certifierad kusin till vårt otroligt populära kaffe Bourbon Jungle. Det är en garanterad stämningshöjare, både för munnen och samvetet. Kraftfullt, bittersött och nästan lite rökigt och med en lång eftersmak. Drick det till tiofikat, trefikat eller närsomhelst under arbetsdagen då du behöver en smakrik och uppiggande stund. Och glöm inte att brygga en kopp till kollegan också, vuxenvälling har aldrig tidigare smakat så bra.

Läs mer

Hela Johan & Nyström är FRAKTFRITT fram tills den 26/11

Klarna logo for checkout Dhl service point

169 kr

500G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - KRAFTFULLT & MÖRKT

Bourbon Jungle är ett kraftfullt, bittersött och nästan lite rökigt kaffe med en lång eftersmak. Kaffeblandningen är en modern tolkning av en traditionell mörkrost. Ett kaffe där högkvalitativa bönor från flera olika världsdelar, trots en mörkare rostning, sätter tydlig prägel på blandningen.

INFORMATIONSBLAD OM BOURBON JUNGLELäs mer

Hela Johan & Nyström är FRAKTFRITT fram tills den 26/11

Klarna logo for checkout Dhl service point

159 kr

500G HELA BÖNOR - ETT FYLLIGT OCH BALANSERAT KAFFE MED SMAK AV NÖTTER OCH CHOKLAD

Fika är ett fylligt och runt kaffe som med toner av mild kakao upplevs särdeles balanserat. Detta är en blandning av olika kaffebönor och vår hyllning till den skandinaviska fikakulturen. Ett kaffe med en smak man känner igen, bara så mycket godare.

Här kan du ladda ner en PDF om kaffet.

Läs mer

Hela Johan & Nyström är FRAKTFRITT fram tills den 26/11

Klarna logo for checkout Dhl service point