Kundtjänst

Limited Edition Christmas Coffee

I Lager
SKU
JNBOX5-1
189 kr

Årets Julbox från Nicaragua la Esperanza, 250g hela bönor

FÖRBESTÄLLNING: ENBART 50 LÅDOR ONLINE
HELA DIN ORDER SKICKAS 22:e NOVEMBER

Äntligen är den här! Årets limiterade julbox - redo att förbeställas redan nu! Kaffet kom precis fram till oss och nu håller vi på att sätta en perfekt rostprofil för att på bästa sätt fullända Luis fantastiska arbete med kaffet på hans gård La Esperanza.

I de nordligaste delarna av Nicaragua, bara cirka en halvtimme från gränsen till Honduras, ligger Luis Alberto Balladerez gård La Esperanza. Gården på 40 hektar ligger på ca 1700 meters höjd i bergskedjan Dipilto Jalapa i Nueva Segovia. Den täta omgivningen av skuggande träd ger en varierad och livfull fauna och bidrar till en näringsrik, lerig sandjord. La Esperanza är en kallare och fuktigare oas i ett annars torrt och varmt område, med temperaturer kring 15 grader.

Luis är otroligt ambitiös och försöker ständigt förfina och utveckla sitt kaffe. I flera år har han experimenterat med underarten SL28, som mestadels odlas i Kenya. Detta är andra året i rad som vi köper denna specifika lot – en natural-processad SL28 som visar upp det allra bästa av natural-kaffen från Nicaragua. Efter skörd sorteras kaffet först med hjälp av vatten och sedan för hand, för att sedan torkas i 30 dagar i skugga, på upphöjda afrikanska bäddar.

Origin: Nicaragua
Region: Mozonte, Nueva Segovia
Farm: La Esperanza
Owner: Luis Alberto Balladarez
Process: Natural
Variety: SL28
Altitude: 1700 m.a.s.l.
Picked: March 2018.
Flavor descriptors: Strawberry, peach, vanilla. 

Läs mer om kaffet här:

Läs mer Göm

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser