Kundtjänst

Brygguide - Matcha

Matcha är tidlös och elegant

Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Det finns ingen motsvarighet. I en matcha får man ta del av de gröna tebladen i sin absoluta helhet.Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk. Matcha är inte bara otroligt gott, utan också fullproppad av antioxidanter och något av det nyttigaste du kan dricka i teväg.

Fyll matchaskålen med ca 1/3 hett vatten. Placera sedan chasen, alltså den specifika matchavispen, i skålen för att på så sätt mjuka upp vispens toppar. Häll ut det varma vattnet när skålen har blivit tillräckligt varm. Torka sedan skålen samt ställ vispen vid sidan av skålen.

Du behöver 1,5 g matcha, det är ungefär en tesked. Vi rekommenderaratt sila matchan för att få bort eventuella klumpar. (Traditionellt använder man en s.k. chashaku. Har du en sådan ska du ta 2 skedar matcha.)

Istället för att sila matchan kan man först tillsätta ca 1 dl kallt vatten. När man blandar matchan med det kalla vattnet försvinner eventuella klumpar. Tillsätt sedan resten av vattnet, ca 70 g hett vatten med en temperatur på ca 80 C. Temperaturen på matchan kommer genom det redan tillsatta kalla vattnet gå ner till en drickbar temperatur.

Att använda chasen på rätt sätt är en konst. Man brukar säga att man vill röra vispen i ett mönster som liknar ett w, på så sätt kan man lyckas skapa ett tjockt skumtäcke med fina bubblor.

Här kan du ladda ner vår matchaguide.

1 Item

per sida
Fallande ordning

1 Item

per sida
Fallande ordning

CHEMEX

CHEMEX - GUIDE

Chemex är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe.

Läs och ladda ner
V60

V60 - GUIDE

En serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs väggarna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
AEROPRESS

AEROPRESS - GUIDE

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt på specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.

Läs och ladda ner
ESPRESSO

ESPRESSO - GUIDE

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner