Kundtjänst

V60 - Brygguide

Hur brygger man Hario V60?

Så här brygger vi vår V60!

SKÖLJ FILTRET

Detta görs för att undvika smaker från pappret, samt för att värma upp ditt V60-filter och kannan som kaffet ska bryggas i. Glöm inte att hälla ut vattnet som samlas i botten av kannan, det är ett klassiskt första-gången-misstag.

LÄGG NER 18 G KAFFE

Dofta på kaffet, jämna gärna ut bädden lite för att förbereda kaffet inför bryggningen. Kom ihåg att alltid använda färskt nymalet kaffe. Använd en digitalvåg för att kontrollera mängden.

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET

Sätt V60 med filter på en kanna. Placera allt på vågen och nollställ innan du börjar hälla. För att vara exakt, häll på 50 g av vattnet. Detta kommer öka smak, jämnhet och upplevelse. Allt blir bättre om du är noggrann när du brygger kaffe.

RÖR RUNT I KAFFET

Tänk på varm choklad: Om man blandar chokladpulvret med all mjölk direkt så bildas det massa klumpar i drycken. Om man istället blandar ihop chokladen med hälften av mjölken, rör runt, och sedan häller på resten av mjölken så blandas allt pulver med vätskan. Samma sak vill man uppnå här med kaffet.

FYLL PÅ 150 G VATTEN I CIRKELRÖRELSE 

Man ska utnyttja V60-filtrets räfflor inuti filtret som ökar turbulensen. Häll vattnet i en cirkelrörelse medsols för att följa formen på filtret. Börja i mitten och jobba dig utåt i cirkulära rörelser.

LÅT RINNA TILLS VATTENYTAN NÅR KAFFET

Kaffet ska bryggas jämnt, så fort bryggningen avstannar är det svårt att kontrollera bryggningen. När du nästan ser det malda kaffet i filtret tränga igenom vattenytan är det dags att fortsätta hälla.

FYLL PÅ RESTERANDE 100 G VATTEN

Återigen ska man hälla från mitten och utåt i en cirkulär rörelse medsols. När kaffet skymtar under vattenytan ger du kaffet en skjuts medsols med en sked. Plocka upp filtret och släpp försiktig ner det för att knacka ner det bryggda kaffe som kan sitta kvar på kanterna av filtret. När bryggningen är klar ska det vara en slät kaffebädd.

Ladda ner vår V60 brygguide här.

2 Items

per sida
Fallande ordning

2 Items

per sida
Fallande ordning

CHEMEX

CHEMEX - GUIDE

Chemex är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe.

Läs och ladda ner
V60

V60 - GUIDE

En serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs väggarna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
AEROPRESS

AEROPRESS - GUIDE

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt på specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.

Läs och ladda ner
ESPRESSO

ESPRESSO - GUIDE

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner