Kundtjänst

Espresso - Brygguide

Hur brygger man espresso?

Såhär brygger vi vår Espresso!


REN MASKIN

En ren espressostation är fullt nödvändigt när vi ska brygga espresso, vi lämnar alltid espressomaskinen i samma skick som när vi började vår bryggning.

SKÖLJ GRUPPHUVUDET

Skölj ur grupphuvudet på espressomaskinen genom att trycka och låta vattnet flöda i 1-2 s. Detta spolar bort det kaffe som fastnat från föregående bryggning.

SLÅ UT KAFFEPUCKEN

Vi låter alltid kaffepucken sitta kvar i brygghandtaget. Anledningen till detta är att handtaget alltid ska vara varmt samt att de gummipackningar som sitter uppe i brygghuvudet inte ska torka lika snabbt. Slå ut kaffepucken och torka ur handtaget med en handduk.

MAL ESPRESSOKAFFET

Mal alltid ditt espressokaffe precis innan bryggning. Se till att ha full kontroll på hur många gram kaffe du ska brygga ditt kaffe med. Gärna med hjälp av timerfunktionen på kvarnen eller med hjälp av en våg. Vi rekommenderar 20 g kaffe för en dubbel espresso.

TAMPA

Tryck försiktigt med tampern. Ett rakt och jämt tryck, ca 15 kg.

SÄTT HANDTAGET I MASKINEN

Sätt handtaget i espressomaskinen och sätt igång vattnet på en gång. Om brygghandtaget med kaffe sitter i maskinen utan att bryggas så kan kaffet lätt brännas vid, då grupphuvudet ofta är väldigt varmt.

BRYGG ESPRESSON

Med 20 g kaffe ska espresson rinna klart på 25 s från att man trycker på knappen. Vill man vara noga kan man använda en våg för att väga mängden kaffe som bryggs.För en dubbel espresso ska det vara ca 35 g ut i koppen.

Ladda ner vår brygguide här.

3 Items

per sida
Fallande ordning

3 Items

per sida
Fallande ordning

BRYGGUIDER — Chemexguiden tog mitt kaffe till nya höjder!
Gabriella Matheny
CHEMEX

CHEMEX - GUIDE

Chemex är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe.

Läs och ladda ner
V60

V60 - GUIDE

En serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs väggarna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
AEROPRESS

AEROPRESS - GUIDE

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt på specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.

Läs och ladda ner
ESPRESSO

ESPRESSO - GUIDE

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner

Kannor

Kannor för gas, värmespis eller induktion

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna. Vi har kannan för dig!

Köp

Bryggfilter

Börja handbrygga ditt kaffe

Vi har en serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Chemex, Hario och Saint Anthonys m.fl.

Köp

Kvarnar och vågar

Våga väga och mala ditt kaffe!

Om du vill höja smaken på din kopp, få ut mer av dina bönor och ta full kontroll på ditt kaffe är en våg samt en kvarn ett måste. Hos Johan & Nyström hittar du allt du behöver för att kunna utvecklas inom kaffe.

Köp

Hela sortimentet

Allt du behöver för en fantastisk kaffeupplevelse

Johan & Nyströms sortiment av kaffe & te fyller hela smakspektrumet. Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Köp