Kundtjänst

Brygguide - Aeropress

Hur brygger man Aeropress?

Såhär brygger vi vår Aeropress! Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt på specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.

Man vill använda hett vatten då det sköljer filtret bättre samt värmer upp filterhållaren. En bra anledning att göra detta är också att filtret ska fastna och ligga still när man skruvar ihop filterhållaren med aeropressen. Kaffet ska vara färskt och nymalet. Försök alltid att köpa kaffe som är så nyrostat som möjligt. Investera gärna i en kvarn så att kaffet kan malas direkt inpå bryggningen. För att vara exakt, använd våg för att väga både vattnet och kaffet.

Häll på 50 g av vattnet, även här kan du använda vågen. Ställ hela aeropressen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Detta kommer öka smak, jämnhet och upplevelse. Allt blir bättre om man är noggrann när man brygger kaffe. Eftersom vattnet direkt börjar rinna igenom filtret så hjälper det mycket att använda en våg genom hela bryggningen. Totalt ska 300 g vatten användas till våra 18 g kaffe. Droppandet avstannar när man sätter ihop aeropressen och kaffet går från en dropp-fas till en extraktions-fas. Här kan du experimentera med olika extraktionstider. Prova dig fram vad passar dig bäst!

Pressa ned kolven med jämnt och stabilt tryck så kaffet pressas genom filtret. Använd gärna lite kroppstyngd för att spara på armbågarna som annars tar stryk av en hyfsat oergonomisk ställning. Plocka fram din favoritkopp om du inte redan bryggt direkt ner i den.

NJUT!

Ladda ner din guide här.

1 Item

per sida
Fallande ordning

1 Item

per sida
Fallande ordning

BRYGGUIDER — Chemexguiden tog mitt kaffe till nya höjder!
Gabriella Matheny

Kannor

Kannor för gas, värmespis eller induktion

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna. Vi har kannan för dig!

Köp

Bryggfilter

Börja handbrygga ditt kaffe

Vi har en serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Chemex, Hario och Saint Anthonys m.fl.

Köp

Kvarnar och vågar

Våga väga och mala ditt kaffe!

Om du vill höja smaken på din kopp, få ut mer av dina bönor och ta full kontroll på ditt kaffe är en våg samt en kvarn ett måste. Hos Johan & Nyström hittar du allt du behöver för att kunna utvecklas inom kaffe.

Köp

Hela sortimentet

Allt du behöver för en fantastisk kaffeupplevelse

Johan & Nyströms sortiment av kaffe & te fyller hela smakspektrumet. Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Köp