Kundtjänst

Aeropress - Brygguide

Hur brygger man Aeropress?

LÄGG I FILTRET OCH SKÖLJ I VATTEN

Man vill använda hett vatten då det sköljer filtret bättre samt värmer upp filter-hållaren. En bra anledning att göra detta är också att filtret ska fastna och ligga still när man skruvar ihop filterhållaren med aeropressen.

LÄGG NER 18 G KAFFE

Kaffet ska vara färskt och nymalet. Köp kaffe som är så nyrostat som möjligt. Investera gärna i en kvarn så kaffet kan malas direkt innan bryggningen. Använd våg för att exakt väga både vattnet och kaffet.

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET

För att vara exakt: Häll på 50 g av vattnet, även här kan du använda vågen. Ställ hela aeropressen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Detta kommer öka smak, jämnhet och upplevelse. Allt blir bättre om man är noggrann när man brygger kaffe.

RÖR RUNT I KAFFET

Tänk på varm choklad: Om man blandar chokladpulvret med all mjölk direkt så bildas det massa klumpar i drycken. Om man istället blandar ihop chokladen med hälften av mjölken, rör runt, och sedan häller på resten av mjölken så blandas allt pulver med vätskan. Samma sak vill man uppnå här med kaffet.

FYLL VATTEN UPP TILL KANTEN

Eftersom vattnet direkt börjar rinna igenom filtret så hjälper det mycket att använda en våg genom hela bryggningen. Totalt ska 300 g vatten användas till våra 18 g kaffe.

SÄTT PÅ KOLVEN

Droppandet avstannar när man sätter ihop aeropressen och kaffet går från en dropp-fas till en extraktions-fas. Här kan du experimentera med olika extraktionstider. Prova dig fram vad passar dig bäst!

PRESSA UT ALLT KAFFE

Pressa ned kolven med jämnt och stabilt tryck så kaffet pressas genom filtret. Använd gärna lite kroppstyngd för att spara på armbågarna som annars tar stryk av en hyfsat oergonomisk ställning. Plocka fram din favoritkopp om du inte redan bryggt direkt ner i den.

NJUT!

Ladda ner din guide här.

4 Items

per sida
Fallande ordning

4 Items

per sida
Fallande ordning

BRYGGUIDER — Chemexguiden tog mitt kaffe till nya höjder!
Gabriella Matheny
CHEMEX

CHEMEX - GUIDE

Chemex är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe.

Läs och ladda ner
V60

V60 - GUIDE

En serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs väggarna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
AEROPRESS

AEROPRESS - GUIDE

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt på specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.

Läs och ladda ner
ESPRESSO

ESPRESSO - GUIDE

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner

Kannor

Kannor för gas, värmespis eller induktion

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna. Vi har kannan för dig!

Köp

Bryggfilter

Börja handbrygga ditt kaffe

Vi har en serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Chemex, Hario och Saint Anthonys m.fl.

Köp

Kvarnar och vågar

Våga väga och mala ditt kaffe!

Om du vill höja smaken på din kopp, få ut mer av dina bönor och ta full kontroll på ditt kaffe är en våg samt en kvarn ett måste. Hos Johan & Nyström hittar du allt du behöver för att kunna utvecklas inom kaffe.

Köp

Hela sortimentet

Allt du behöver för en fantastisk kaffeupplevelse

Johan & Nyströms sortiment av kaffe & te fyller hela smakspektrumet. Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Köp