Kundtjänst

KENYA KIRIANI AA

I Lager
SKU
KU7
159 kr

Kirinyaga och Nyeridistrikten är ett par av de mest välrenommerade i Kenya. Rena, fruktiga och söta smaker är det som gör kaffe från den här regionen så populärt hos kafferostare världen över. Tvättstationen Kiriani i Kirinyaga öppnades redan 1963 och är en del av Thika Giki Farmers Co-operative Society i västra Kirinyaga distriktet i Kenya. Föreningen består av ca 2500 småbönder, med gårdar på 1800 meters höjd. Skörden sker i november och december varje år och bönderna odlar SL28, SL34, men även en del Ruiru 11. Kaffet tvättas i färskt flodvatten och torkas sedan på upphöjda afrikanska torkbord. Resultatet är ett kaffe som är blommigt i smaken, med smaknoter av fläder, vinbär och nässlor.

- Allt kaffe i Kenya graderas baserat på bönans storlek, där större bönor traditionellt har setts som bättre. Större bönor växter ofta på högre höjd, är mer kompakta och får högre smakpoäng, men det är inte alltid fallet. I Kenya är AA de största bönorna, sen kommer AB och därefter C. Det finns ännu fler klassifikationer, men dessa gäller inte för det som räknas som specialkaffe. För oss är det dock inte i huvudsak storleken som räknas, utan kvaliteten på smaken av det färdigrostade kaffet.

- Kenyanskt kaffe är det som många förknippar med specialkaffe och det är känt för sina utpräglade smaker av vinbär och citrus.

Ladda ner mer info om kaffet här:

Läs mer Göm

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser