Kundtjänst

KENYA AB

I Lager
SKU
KU7
139 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH GODISSÖTT KAFFE MED MYCKET SVARTVINBÄR OCH KÖRSBÄR SAMT EN RIKTIGT SKÖN VINBÄRSSYRA

Tvättstationen Karumandi är en del av det välkända Baragwi Co-operative Society. Karumandi ligger i distriktet Kirinyaga, ungefär 10 mil nordost om Nairobi intill Mount Kenya. Tvättstationen grundades 1961 och processar idag kaffe från 1600 småbönder med gårdar på omkring 1 700 meters höjd. Bären sorteras för hand innan de skalas och pulpas. Därefter sorteras bönorna igen efter densitet och genomgår därefter fermentering i 16-24 timmar beroende på lufttemperatur.

Efter fermentering tvättas kaffet och sorteras ytterligare en gång varpå de blötläggs i rent vatten i 16-18 timmar. Kaffet torkas sedan i upp till 21 dagar på upphöjda bord och täcks under nattetid och dygnets varmaste timmar. I Kenya graderas bönorna efter storlek, där AA är störst och de som historiskt har haft högst status. Därefter kommer AB och sedan C. Det är dock en förenkling att säga att det bara är bönor med AA-klassificering som kan ge hög kvalitet. Bland alla årets prover från Kenya var det två lotter som verkligen stod ut. Det visade sig att de lotterna var av graderingen AB .

Vi är väldigt stolta att kunna presentera denna lot, AB Karumandi # 99. Dels för att det är ett grymt gott kaffe, men även för att det ger oss chansen att visa på den fantastiska mångfalden som finns i kaffevärlden.

Gillar du det här kaffet kommer du även älskar vår Welena från Etiopien!

Läs mer Göm

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

KAFFEPRENUMERATION- Varje månad sätter vi ihop en otroligt spännande kaffeprenumeration, kaffen som kommer ta dig på en smakresa jorden runt!
Oskar Garberg - Sveriges bästa barista 2013

BÄSTSÄLJARE

Här hittar du de kaffen som säljer bäst i vår webbshop. Ett enklare val om du vill bli introducerad till något som andra gillar.

Läs mer

UTRUSTNING

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Läs mer