Kundtjänst

COLOMBIA SAN FERMIN

I Lager
SKU
KU118
129 kr

San Fermin
I Planadas, Colombia enas ett 30-tal kaffeproducenter under namnet San Fermin att i en strävan att genom kvalitet – 7 dagar i veckan, 365 dagar om året  Dessa producenter har lagt ned mycket arbete för att konsekvent producera ekologiskt kaffe av hög kvalitet. Färre defekter, specialiserad trädvård, selektiv plockning, bättre torktekniker samt återinvesteringar i farmernas infrastruktur - är bara några av de åtgärder dessa kvalitetsmedvetna bönder tagit.

Om gården:
Farmerna är alla belägna på mellan 1600 och 2000 meters höjd. Dessa höga höjder, i kombination med den rika jordmånen skapar ypperliga förhållanden för bönderna att till merparten odla och förädla av varieteten Caturra. Efter skörd pulpas de högröda bären för att genomgå en cirka 24 timmar lång torrfermentering, där det sockersöta mucilaget luckras upp och för att senare tvättas rent. Torkningen sker därefter under solen på så kallade parabolic patios eller afrikanska torkbord. Huvudskörden i Planadas, Tolima äger rum under månaderna maj-augusti och tack vare närheten till ekvatorn har man möjligheten att skörda ytterligare volymer under månaderna oktober-december. Denna, till volymen mindre skörd kallas lokalt för Mitaca.

Om kaffet:
San Fermin är till smakbilden ett oerhört komplext och mjukt kaffe som representerar Tolima på bästa sätt. Vi på Johan & Nyström är oerhört stolta över att få erbjuda en ekologisk Colombia av denna kvalitet i vårt sortiment. Kaffebönorna har en smak av mandel, plommon och lätt kanderad citrus.

Läs mer Göm

FRAKTFRITT vid köp över 300kr eller tre påsar!

Klarna logo for checkout Dhl service point

FIKA HOS OSS - Vi har några fantastiska kaffebaren i Stockholm och Göteborg. Kom förbi på en Latte, handbrygg eller en nybakad kanelbulle. Hitta din närmsta kaffebar här.
Märta Skillmark