ETHIOPIA GIGISA - 250G HELA BÖNOR

I Lager
SKU
JNBOX4
189 kr

Gigisa är belägen i Gujiregionen i de södra delarna av Etiopien. Distriktet heter Shakiso och ligger ca 500 km från huvudstaden Adis Abeba. Tvättstationen Gigisa började tvätta och torka kaffe så sent som 2014 och har idag vuxit snabbt och förser idag ca 850 bönder med arbete.

Varje bonde har ca 1 hektar odlingsmark vilket i genomsnitt ger 150 kg orostat kaffe - råkaffe. Kaffet plockas på 1900 meters höjd vilket gör kaffet piggt och elegant med en klar och hög syrlighet. På Gigisa så framställs kaffe både som tvättat (washed) samt som bärtorkat (natural).

Efter att kaffet har plockats så sorteras det noggrant efter storlek, densitet och mognad. Kaffet fermenteras för att sedan ligga och torka i skugga under 10 dagar. Vi har idag valt att släppa deras tvättade kaffe då det stod ut lite extra bland ett flertal fantastiska prover.

Läs mer Göm

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

OM OSS

Vi är ett gäng kaffeälskande vänner som grundade Johan & Nyström med visionen om en bättre kaffevärld. Vår mission, då som nu, är att förmedla hantverket och rosta godare, roligare och mer hållbart kaffe. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.

Läs mer

VARIETETER

Kaffeplantan Arabica upptäcktes i Etiopien för mer än 1000 år sedan och har sedan spridits i världen av både människa och natur. Detta har medfört att mer än hundra olika, så kallade varieteter har uppstått.