BURUNDI HEZA GITWE - 250G HELA BÖNOR

I Lager
SKU
KU108
159 kr

Heza tvättstation byggdes av amerikanerna Ben och  Kristy Carlson, som flyttade till Burundi när de upptäckte potentialen i Burundis kaffescen. Stationen är en viktig del i “Long Miles Coffee Project” och deras odlarfokuserade initiativ för att skapa bättre förutsättningar för kaffebönderna.  Tvättstationen öppnade i april 2014 vilket också var då vi för första gången hade nöjet att besöka dem. Den ligger i regionen Kayanza på över 1900 m höjd.


Skörden sträcker sig från april till slutet av juni och totalt levererade 1876 bönder kaffebär till Heza i 2014. Av dessa bönder levererade över 800 stycken bären direkt på egen hand och resterande via de uppsamlingsstationer som skapats för att garantera Long Miles kvalitetsregel, som innebär att det aldrig går längre än 6 timmar mellan bärens skörd och att de processas. Läs mer om Familjen Carlson här: http://www.longmilescoffeeproject.com

Läs mer Göm

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

KAFFEPRENUMERATION- Jag har satt ihop en otroligt spännande 3 månadersprenumeration, kaffen som kommer ta dig på en smakresa jorden runt!
Oskar Garberg - Sveriges bästa barista 2013