KundtjänstHONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning. I och med torkningen tränger det naturligt söta lagret in i bönan och ger ett tydligt sött kaffe med mer kropp. Honeyprocessen kräver inget vatten och är ytterst skonsam mot miljön; inget vatten, inga utsläpp av koldioxid, ingen annan energi än solen används.

Honeymetodens fördelar:

Miljövänligare – Så gott som inget vatten går åt i fermenteringsprocessen. Och eftersom kaffet torkas naturligt påverkas inte miljön negativt av koldioxidutsläpp från maskinella torkar.

Enklare – Bonden kan processa sitt eget kaffe och behöver inte sälja det vidare till stora exportörer. Möjliggör även för välsorterade mikrolotter.

Billigare – eftersom fruktköttet går tillbaka som gödsel så behöver bonden inte lägga pengar på dyra kemiska substanser och pesticider.


 

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.