Kundtjänst

JOHAN & NYSTRÖM

Vi är ett kafferosteri som vill göra specialkaffe mer tillgängligt för att den breda massan ska upptäcka smaken av bättre kaffe.

Läs mer om oss här
Favoriter
109 kr

250G KOFFEINFRITT KAFFE - 100% ARABICA - FRISK, SÖT OCH FYLLIG

Colombia Decaf är ett kaffe med en fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Med all säkerhet det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit.

I juni 2011 spenderade vi några veckor på resande fot bland de högt belägna kaffeplantagerna i Huila, södra Colombia. Här kom vi i kontakt med en speciell processtation i staden Manizales. På DESCAFECOL processar man, med hjälp av avancerad teknik, nämligen koffeinfria kaffebönor med totalt fokus på kvalité, smak och hållbarhet. Och till skillnad från merparten av alla koffeinfria kaffen i världen är detta specifika lotter som anländer färska, direkt från de närliggande gårdarnas torkbord.

Vår Serrania Decaf är just ett sådant exempel. Kaffet är upphandlat direkt av 11 småbönder kring städerna Pitalito och Oporapa i denna hyllade kafferegion. Dessa lotter är samtliga skördade inom en tio dagars period och därefter processat enligt den sedvanliga tvättade metoden.

För decaf så förs kaffet ner till Manizales och DESCAFECOL. Metoden man använder på decaf-fabriken bygger på en kombination av enbart kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker.

Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.

INFORMATIONSBLAD OM COLOMBIA DECAF

 

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

Picnic är ett smakrikt och sött kaffe med toner av blodapelsin, äpple, hallon och mjölkchoklad. Ett somrigt kaffe med massor av arom och smak som representerar den ljusaste årstiden på bästa sätt. Det perfekta kaffet att ta med sig ut i parken eller till badplatsen.

Årets Picnic är ett tvättat kaffe av varieteten Caturra som odlas på 1450 meters höjd. Kaffebonde är Diana Arevalo, med gården Finca El Mirador i Tolima, Colombia. 

5 kronor per påse till Colombia Diversa

Diana Arevaldo är medlem i den Colombianska LGBTI-rörelsen (motsv. HBTIQ) Colmbia Diversa. I år ger vi därför
20 kr/kg Picnic till Colombia Diversa och deras arbete för allas lika rättigheter.

SKU: KB1325 REK. UT PRIS: 99KR

Ladda ner mer info om kaffet här:

Läs mer
419 kr

Snart är det sommar och Europride i Stockholm och Göteborg! Äntligen!

För att följa upp succén med Earl Gay och det riktigt fina bemötande den produkten fått, inte minst då den serverades på Pridefestivalen lanserar vi nu tre regnbågsfärgade godingar förpackade i en superhärlig Pridelåda. I år är vi extra stolta över de tre välgörenhetsinitiativ som är kopplade till produkterna, där vi kommer att stödja Stockholm Pride, Regnbågsfonden och Colombia Diversa.

5 kronor per kaffepåse till Colombia Diversa

5 kronor per teburk till Regnbågsfonden

Lådan innehåller:

2 st flaskor DEAR T. Smak Körsbär & Citron 
2 st påsar Picnic a 250g malet bryggkaffe.
1 st Earl Gay te. 180g te i lösvikt.

SKU: WEB06 | REK. UTPRIS: 419KR

I år är vi stolt officiell sponsor av EuroPride.

Ladda ner mer info om Dear Tea här.

Ladda ner mer info om Picnic här.

Ladda ner mer info om Earl Gay här.

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

Från Incahuasi kommer ett smakrikt ekologiskt kaffe som verkligen sätter Peru på kartan. I koppen känner vi mogna smaker av marsipan, plommon, russin och björnbär. 

I januari 2015 inledde vi ett nära samarbete med Claudio, Jennie och deras kollegor på Incahuasi-kooperativet som är ett kooperativ med fokus på hållbarhet, transparens och kvalitet. Vi blev direkt tagna av Perus enorma potential. Altitud, jordmån, nederbörd och soltimmar, få andra länder har så pass optimala förhållanden för kaffeodling. Incahuasi ligger i södra Peru, i en av de mest isolerade delarna och de 330 medlemmarna har sina gårdar på svindlande 1800-2600 meters höjd. Varieteterna som frodas här är en blandning av Typica, Caturra och Bourbon och det faktum att gårdarna är så isolerade sägs vara förklaringen till att de trots helt ekologisk odling lyckas vara fria från bladrost och andra sjukdomar.

- Ett bärtorkat, eller Natural kaffe som det också kallas har genomgått en process där de perfekt mogna kaffebären torkas med sitt fruktkött, likt russin. Bären tröskas sedan och resultatet blir ett exceptionellt sött, syltigt och fylligt kaffe.

- Peru är ett relativt nytt ursprung inom specialkaffe, men det växter snabbt i popularitet hos rostar världen över.

SKU: KU702 | REK. UTPRIS: 149KR 

Ladda ner mer information här om kaffet här.

För återförsäljare - PDF

Läs mer

Apaylla har en särskilt ren smakprofil med toner av päron, karamell och mandarin och det är superspännande att få presentera ett sånt här bra kaffe från ett relativt nytt ursprung på specialkaffekartan. Vi gjorde vår första resa till Incahuasi kooperativet i Cusco 2015 och blev tagna av regionens skönhet, med fantastiska vyer men framförallt stor potential för kaffeodling. Medlemmarna i kooperativet odlar sitt kaffe på svindlande höjder av 1800-2400 meter över havet. Kooperativet har fler än 300 medlemmar och för att kunna försörja allihop, finns flera uppsamlingsstationer utplacerade över det stora berget. Från dessa har denna exceptionella microlott samlats in.

- Varieteterna som odlas är en frodig blandning av Typica, Caturra och Bourbon och det faktum att gårdarna är så isolerade sägs vara förklaringen till att de trots helt ekologisk odling lyckas vara fria från bladrost och andra sjukdomar.

- Altituden på vilket kaffe växer spelar stor roll för smaken. På högre höjder är skillnaden mellan temperaturen på dag och natt större, vilket gör att bönorna blir mer kompakta, får en högre syra och mer komplexitet.

SKU: KU706 | REK. UTPRIS: 119KR

Ladda ner mer info om kaffet här.

Läs mer

SUMATRA GAYO - Spårbarhet, små mängder och hög kvalitet?

Att besöka ett land som specialkaffehandlare är något helt annat än att besöka det som turist. Lars Pilengrim, som köper in allt vårt kaffe, sade någon gång till mig: ›› Att resa med kaffet är att få se vardagen. ‹‹

Läs mer

BURUNDI GAHARO HILL - För mig sticker denna ut bland våra experiment från Gaharo Hill - den påminner om Heza Gitwe - med mer hallon, råsocker och stenfrukt i smaken!
Jonas Hult

KAFFE

Vårt kaffe är alltid noga selekterat. Handplockat av kaffebönder och vänner som delar vår passion och vårt intresse för kvalitet.

Läs mer

TE

Ända sedan Johan & Nyström grundades i november 2004 så är det vår vision att få fler att börja tycka om te. Det är en dryck som ofta är lite blyg men tar man sig bara tiden finns en oändlig variation och njutning att upptäcka.

Läs mer

UTRUSTNING

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Läs mer

ALLA PRODUKTER

Ända sedan Johan & Nyström grundades i november 2004 så är det vår vision att få fler att börja tycka om te. Det är en dryck som ofta är lite blyg men tar man sig bara tiden finns en oändlig variation och njutning att upptäcka.

Läs mer