Kundtjänst

Medarbetare

MÄNNISKORNA

VI ÄR JOHAN & NYSTRÖM

Den viktigaste länken är alla de människor som lägger sin hand på kaffet. Alla är små pusselbitar i vår gemensamma kafferevolution. Från bonden på plantagen till baristan i caféet eller alla de människor som brygger vårt kaffe hemma eller på kontoret. För oss på Johan & Nyström har synen på kaffe blivit en passion och en livsstil. Vi tror att det är svårt att få andra att dela våra värderingar om vi inte själva älskar våra produkter, våra jobb och allt vi gör. 

Med lång erfarenhet i branschen ser Anders till att varor och tjänster köps in från rätt leverantör till bästa pris. Har återupptagit nördgrenen löpning och springer Marathon med ett leende på läpparna för att vid målgång inta en rykande färsk kopp kaffe. Annars hittar du honom vid en fjällbäck där flugspöt får jobba, även där med en kopp kaffe i handen.

Anders Folmer

INKÖP

Annelie är ekonomiassistenten med den varma personligheten och det skarpa sinnet. Ingen siffra slinker igenom hennes nät. Annars gillar hon det enkla livet i samklang med nära & kära och tar gärna emot tips på en bra hobby utöver siffer-relaterade spörsmål.

Annelie Andren

EKONOMI

Carolina är smaksäker, både vad de gäller te och matlådor. Det händer mer än ofta att hon får förklara vad hon lagade igår. Oftast hittar vi henne doserandes, rörandes, luktandes och smakandes, djupt försjunken och mumlandes: ”Rooibos Rabarber? Rooibos Bacon Pannkaka? Rooibos Gurka Koriander Yoghurt?”. Om hon pratar te-smaksättning eller dagens middag är fortfarande högst oklart.

Carolina Pilengrim

PRODUKT

Om du frågar Oskar vad han har gjort i sitt liv inser du snabbt att han är en nörd. Han har varit konstnärsassistent, startat upp ett kafferosteri och vunnit barista-SM för att nämna ett fåtal. På JN tog han över social medier och event för att sist ut ha skapat en ny hemsida med tillhörande webbshop, utan några förkunskaper. Han bara gör och lyckas - förutom ibland i innebandy och då kan det behövas köpa in en ny klubba eller två.

Oskar Garberg

E-COMMERCE MANAGER

Han är känd för att aldrig ge upp; springer maraton, boxas och kämpar stenhårt för att varendaste kontor i Stockholm ska servera bra kaffe på jobbet. Han är en sann kaffe-kämpe med sin bas i våra lokaler på Kungsholmen, helst med hiphop i högtalarna.

SÄLJARE

Daniel E Haile Selassie

Erica är den oändliga solstrålen, som därav kanske passar lite extra bra i sin gula regnrock. Hon har gått från klarhet till klarhet, från barista till butikschef, för att slutligen finna sig tillrätta som säljare med fokus på te. Och vilket fokus! Det skojar man inte bort..

Erica Örnstedt

SÄLJARE

Konstvetare, livsnjutare, relationsfrämjare, musikfanatiker ... försök beskriva den här mannen och du får hålla på hela dagen lång. Hos oss står Eskil och sprider glädje i butiken eller håller någon av våra grymma kurser.

Eskil Edblad

UTBILDNING

Om inte Haydar kan lösa det, kan ingen. Ibland påstår han att han inte kan laga något, men på något sätt är det alltid helt dagen efter. Den stora frågan är hur många gånger det går att säga tack på en dag utan att låta som en repad skiva? 15-20 gånger om dagen är väl ändå rimligt?

Haydar Khader

TEKNIKER

Fredrik började som kund, passerade via konceptbutiken och hamnade till syvende och sist i kaffeproduktionen. Han uppskattar bönor lika mycket i koppen som innan rosten och har gett sig in på att bemästra det mesta som har med kaffe att göra! Go Fredrik go!

PRODUKTION

Fredrik Söderström

I Benjamins värld finns det en sak som sätter lite extra guldkant på tillvaron - pianot. Om det är någon gång det glittrar till i blicken så är det när han får förklara skillnaden mellan svarta och vita tangenter och vad en ters egentligen innebär. Vi nickar instämmande och frågar igen en vecka senare.

Benjamin Berg

PRODUKTION

David är skåningen som rår över Skånes vida kaffelandskap. Hans skorrande R är något som ingjuter direkt förtroende - bokstaven alltså, inte att förväxla med krigsåkomman ärr, även den förtroendeingivande. Springer gör han och lyfter tunga saker, det kontrar han med god mat och fredagsöl, drömmen per definition!

David Sandberg

SÄLJARE

Jessica började hos oss i konceptbutiken; langandes kaffe, slungades skum. Nu har hon fått  förtroendeuppdraget att utveckla vår verksamhet på Kungsholmen; det är alltså henne du ska prata med om allt som gäller konferenser, kontorsplatser och butiksnyheter. Gärna över en kopp nybryggt fin-kaffe på plats.

Jessica Roos

BARISTA

Om det är någon du vill ha på din sida så är det Veronica. Dels för att siffrorna lyder hennes minsta vink och dels för att hon är väldigt, väldigt stark. Hon kan det senaste inom kost och träning och är alltid oklanderligt snyggt klädd.

Veronica Pihl

EKONOMI

Jimmy gillar design och kvalité; därför är det med eld i blicken som han berättar om Chemex-bryggt specialkaffe. Han tar hand om kaféer och restauranger i Stockholm och går efter devisen ”ju galnare projekt desto roligare”. Så vill du spränga ut en vägg och smälla upp en tatueringsstudio så är han din kille, åh just det, det har han ju redan gjort.

Jimmy Palm

SÄLJARE

John pluggade till civilingenjör men kom på att kaffeintresset var starkare och sadlade om. Han har jobbat som barista i vår konceptbutik och gillar att hålla kaffekurser. Nu undervisar han gärna i hur du bäst brygger cold brew och vilket kaffe du ska ha till över telefon och är mannen som svarar på andra sidan tråden i vår växel.

John Dester

INNESÄLJ

Johans privata Instagram är fylld med trender; restaurangerna som är i ropet, städerna på allas läppar, hantverksölen som inte släppts på bolaget ännu och parfymen som får alla att undra vem som tog med sig våren en mulen februarimorgon. Om det är något han har så är det koll och inte bara på trender - han har full koll på vårt sortiment och ditt behov, en vinnande kombination!

Johan Morén

SÄLJARE

Joel är en ödmjuk lyriker och poet från Norrland och hans texter kommer till liv i bandet Norra Station - fram med både näsduk och dansskor! Han gör dagligen både damer och herrar knäsvaga med gängets mest stilsäkra hockeyfrilla!

LAGER

Joel af Skarpsfvärd

Få är det som vågar bjuda Jonas på sitt handbyggda kaffe, men många är vi som gärna dricker hans. Han började sin bana inom vin, gick vidare till egen kaffebar och landade sedan det ärofyllda uppdraget som kaffe-förädlare på JN. Han är drömmen i en kopp! Eller, han brygger drömmen i en kopp? Äsch, kaffedrömmar besannar han i alla fall.

Jonas Hult

KAFFEINKÖPARE

Jukka Pelkonen

SALES

När det frågas efter ”han den långa och trevliga unge mannen” vet vi direkt vem det är. Jonathan är nämligen sådär snäll och hjälpsam som nästan ingen är längre. Det är är därför inte så konstigt att han snabbt blir populär när han installerar och underhåller våra kaffemaskiner. Sa vi att han är omtänksam också? För det är han.

TEKNIKER

Jonathan Rainergren

Lovisa är rösten i telefon, svaret på frågan och avsändaren av fakturan; deltid från rosteriet och deltid från hemmakontoret i Uppsala. Lovisa är grym på att baka och skämmer mer än gärna bort kollegorna med något sött. Att resa är en stor passion och ett 40-tal länder har avverkats under hennes år på jorden.

Lovisa Berg

INNESÄLJ

När man pratar med Madelaine får man intrycket av att hon vill vara utomhus och aktiv dygnet runt; hästen, torpet aka. renoveringsobjektet, löpträna och frisk luft. Det är kanske där ute i den friska luften hon har stärkt sina smak- och doftsinnen, hennes kaffe är gudasänt och så var det med det.

Madeleine Lorichs

MAMMALEDIG

Linnea har svaret på alla frågor och det vet alla, så det är en väldig tur att hon är så bra på att svara i telefon. Såvida hon inte planterar, vattnar eller bara kärleksfullt tittar på kontorets kaffe- och teodling vill säga. Då vill hon helst bara att du står bredvid henne och stämmer in i hur underbart det är med sådant som växer, är grönt och kanske smyger in en rekommendation på helgens vin. Livsnjuteri är hennes melodi.

Linnea Lerman

EVENTKOORDINATOR

Marianne är norskan som tog sig över gränsen och trotsade språkbarriären för en karriär som rostmästare. Karriär gör hon även som träningsinstruktör och brukar få höra att med henne i spetsen klarar man vad som helst. Helst klär hon sig i vintage-klänningar och går på utomhuskonserter sommartid, romantiskt värre Marianne!

Marianne Gjeldnes

ROSTMÄSTARE

Märta rövade vi med oss från Gotland och satte i kaffetjänst i konceptbutiken på Södermalm. Där gjorde hon kometkarriär och basar nu över drift, baristor och bullar. Som varje lantis med självbevarelsedrift fyller hon på med djur, natur och blomster med jämna mellanrum. Hon påminner om en solros, kanske är det hennes favorit?

Märta Skillmark

BUTIKSCHEF

Mattias frammanar idel glada miner; mas in i märgen och skjuter skämt från höften på rullande band. Han har det största ansvaret på hela bygget, om man ser till ytan. Allt norr om Uppsala är hans revir och det ser han till att verkligen sköta om. Han jobbar mycket med smaker både i jobbet och privat - vin och mat är bland det bästa han vet! Förutom kaffe då. 

SÄLJARE

Mattias Dellerhagen

Om du frågar efter Henrik så är det ingen som kopplar dieket vem det är du menar. Här heter han kort och gott Ossy, det verkar inte som att någon vet varför och kanske är det ännu en av hans välbevarade hemligheter. För några år sedan på en julfest ställde han sig plötligt upp och sjöng oss alla av stolarna med hakorna i golvet - killen har sannerligen en pipa att skryta med!

Henrik Kärvinge

LAGER

När Patrik kom in i våra liv lagade han gärna den loggade JN-cykel på fritiden och tog till jobbet varje dag en hel sommar. Nu installerar och lagar han istället kaffemaskiner på arbetstid. Att fixa och laga har han i blodet och är imponerande i sig, men ett varningens finger! Fyrar han av ett leende så kan det vara svårt att koncentrera sig på instruktioner om knappar, funktioner och rengöring efter det.

Patrik Lindén

TEKNIKER

Robert har ett alldeles eget gäng vildhästar som han basar över; teknikerna. Han är en av få som kan tala med maskiner lika bra som människor - och han är väldigt trevlig. Kombinationen handy man och humor är bara en av anledningarna till att vi gillar att slå honom en signal.

Robert Fredblad

TEKNIKER

Joakim Rosengren

PRODUKTIONSCHEF

Alla som jobbar med Sandra gillar henne; ord och inga visor! Lovar hon att något blir gjort så blir det  också det, vilket idag är en mera ovanlig egenskap än en kan tro. De som framförallt får njuta av hennes sällskap är de kaféer och restauranger hon har tagit under sina vingar i Stockholm och Uppsala - de tar vi och gratulerar lite extra för vi vet att de är i exceptionellt bra händer!

Sandra Ehn

SÄLJARE

Sven gillar kaffe och Stockholm och både drycken och staden gillar honom tillbaka. Han känner vittring på en restaurang i kaffenöd på långt håll och är den första att stå till tjänst. När han inte pratar bönor och malningsgrad så brukade han tycka om att cykla, men sen Teslan gjorde entré så tvättar han hellre bilen än trampar pedaler.

Sven Schotte

SÄLJARE

Sebastian har nyligen gjort come back hos oss, från chefstekniker till säljchef över säljkåren på Kungsholmen - that’s right, han är chefsmaterial och skäms inte ett dugg över det, inte vi heller, vi uppmuntrar det. Dessutom har han två taxar, pluspoäng!

Sebastian Dileo

SÄLJARE

Sofie är alltid fit for fight! Gäller det ett träningspass, bullbak, maskinavtal eller att få in ett möte i kalendern så är hon alltid steget före. Hon håller ett imponerande tempo och har redan hunnit med mer på en dag än de flesta av oss gör  under en livstid. Dessutom gör hon det alltid med stil - you legend of a woman!

Sofie Damgaard

MAMMALEDIG

Ville tränar mer än någon annan någonsin har gjort. För om man lägger ihop gymmet med att han bär kartonger och packar pall hela dagarna  och det faktum han dessutom ser varje dörrpost som en möjlighet till chins så blir det ett enda långt träningspass, varje dag. Inte konstigt att han gärna hjälper till att lyfta ned tunga saker från höga hyllor.

Ville Lindholm

LAGER

Ville Salo


Simon är en självklar del i kaffebönornas och vårt liv - det är inte många som känner till att även bönor, precis som vi människor, är vanedjur. Vi har blivit oerhört bekväma med att hans hantverk tar hand om oss alla, såväl själsligt (den effekten har ju faktiskt kaffe) som socialt (den effekten har definitivt kaffe).

Simon Rosengren

ROSTMÄSTARE

Gabriella har tagit oss alla med storm sedan hon satte sin, gärna mönstrade och högklackade, fot här. Hon hör hemma bland form, färg och galenskap - tre egenskaper som värderas ungefär lika högt som ett lass med Geisha råkaffe, superhögt med andra ord.

Gabriella Matheny

GRAFIKER

Adam påminner om en hind; han rör sig smidigt och lätt i rosteriets korridorer, tittar ibland upp under klippande fransar med sina rådjursögon och så plötsligt säger han något i stil med ”baka, jag gillar verkligen att baka”. För här är det sju sorts kakor som gäller, inspirerad sedan barnsben av mormors stök i köket. Ja, bättre än så blir det väl inte?

Adam Johansson

LAGER

På ett företag fullt med kaffe-nördar är Anna en frisk fläkt, hennes specialitet är nämligen te. Te i alla former, utföranden och färger. Även om hon gärna packar kaffe så ser hon till att med jämna mellanrum boka in teprovningar och bidra med sin näsa för torkade blad.

Anna Chmelar

PRODUKTION

Liljas största intresse är sport, och med sport menar vi skidåkning. Hans semester läggs knappast sporadiskt utan läggs systematiskt baserat på OS och VM flera år i förväg. I ett quiz vill han helst ha 80-tals musik och föga förvånande, sportfrågor, vilket kan vara bra att lägga på minnet om det är kunskap du behöver till ditt quiz-lag.

Henrik Lilja

TRANSPORT

Lars har inte kuppat in sitt namn ännu, men ibland känns Johan & Nyström Pilengrim inte så långt borta. Även om Lars rent geografiskt ofta är långt borta. Han slänger sig ofta med fraser som ”Kan ni fixa det här, drar till Etiopien om fem.. minuter alltså”. Han träffar våra bönder, brinner för hållbarhet - både i relationer, samarbeten och miljö - kommer hem, revolutionerar oss med sina nya kaffeinsikter och så drar han iväg till Brazilien igen. Alla beundrar Lars.

Lars Pilengrim

INKÖPARE

Jonatan har ett öga för allt som är vackert, om inte annat så blir allt han rör vid vackert. Ber du honom komponera en bild har du fem minuter senare beställt en ram för det MÅSTE ramas in och visas upp. Vi njuter av hans blotta närvaro och ibland ännu mer av att se honom lägga sista touchen på färg, bild och design - lite ogenerat kallas han internt en mästare av mästerverk. Skräder. Inga. Ord.

Jonatan Låstbom

GRAFIK

Lasse är enväldig sheriff över lagret och dirigerar alla cowboys och cowgirls som hjälper honom packa pall. Han är rättvisan själv och dessutom vet han hur man hanterar en revolver - precis som en sheriff ska vara! Frågan är bara hur han klär i chaps och boots? 

Lars Lundqvist 

LAGERCHEF

Anders är en man av Göteborg och av världen. Han kan Europa lika bra som hela vårt sortiment, och det kan han lika bra som sin egen bakficka. Han kommunicerar helst över ett glas vin och någon gourmetmiddag han har slängt ihop hemma i köket. Hans arbetsfält är främst i Göteborg men hanterar även våra internationella återförsäljare.

Anders Holzner

SÄLJARE

Lari Salomaa

SÄLJARE

På frågan hur vi får den här verksamheten att fungera är det inte många som förstår att det är en verksamhet, det är väl en revolution vi driver? Anders däremot, han vet, och har tagit på sig ansvaret att ta oss tillbaka till verkligheten när det behövs: ”Leopard är ett djur eller ett mönster, inte en smak Jonas”, ”Nej.. nej.. nej nej nej, Johan vi har pratat om det här, nu lyssnar du, vi ska inte investera i ett hektar bollhav” eller ”Det är fysiskt omöjligt att förvandlas till en brustablett oavsett hur länge du badar Carro, det behöver du inte oroa dig över. Lovar”. 

Anders Boaje

ÖVERSTYRMAN

Kristofer Svensson

INNESÄLJ

Ben Norman

ROSTMÄSTARE

Karoliina Pelander

STORE LEADER

Philip  Lundberg

ROSTMÄSTARE