Kundtjänst

Brew Basic

Att brygga kaffe är ett gediget hantverk. I denna kurs vill vi dela med oss av vår syn på detta hantverk. Vi låter dig lära dig mer om kaffets ursprung, smaka på kaffe från olika delar av världen, få en djupare förståelse av kaffets bryggteori samt titta närmre på några väl utvalda bryggmetoder.  

Kursens höjdpunkt är så klart när du själv får brygga och finslipa din bryggteknik, under denna del lägger vi särskilt fokus på kvarnförståelse eftersom den är så avgörande för kaffets kvalité. 

Kursen innehåller: 

  • Föredrag om planta till kopp 

  • Bryggteori 

  • Kvarnförståelse
  • Praktiskt bryggmoment 

Kostnad: 950 kr

Kommande Kurser & Bokning

BREW BASICS

Ingen har väl kunnat missa bryggkaffets stora frammarsch senaste åren. Den här kursen är till för dig som vill lära dig om hur man brygger kaffe på ett professionellt sätt.

Boka idag!

KAFFEPROVNING

Följ med på en kunskapsresa till de olika kaffeländerna, kaffesorterna och kaffesmakerna. Vad har arter, jordmån och skördemetod med saken att göra?

Boka idag!

BARISTA ADVANCED

En fortsättningkurs till Basic-utbildningen som tar yrket till en högre nivå. Vi går tillbaka till ursprunget och lär oss mer om botanik och process.

Boka idag!

BARISTA HOME

Sveriges bästa utbildning för alla hemmabaristor som vill lära sig mer om kaffe, maskiner, bryggteknik och mjölkskumning.

Boka idag!

TEPROVNING

Teernas värld är fylld av mystik och aromer, i vår te-skola beger vi oss in i denna värld och lär oss mer vad te är, hur det kan smaka och de många traditionerna att tillreda drycken.

Läs mer

PRESENTKORT

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Köp ett presentkort idag!

Läs mer

BARISTA BASIC 1

En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför.

Boka idag!

BARISTA BASIC 2

Av de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst cappuccino och latte.

Boka idag!