Kundtjänst

Barista Advanced

En fortsättningskurs till Basic-utbildningarna som tar hantverket till en högre nivå. Vi förädlar hantverket genom att skapa djupare förståelse av ursprunget, processmetoderna, rostningen samt bryggteorin. Genom att låta dig koppa olika kaffen vill vi fördjupa din smakförståelse av olika kaffen, detta är en viktig del för att bli en bättre barista. 

En viktigt fokus under kursen är kvarnförståelsen, vi låter dig bli helt trygg med kvarnen så att du har full kontroll över detta viktiga verktyg. Vi låter dig också bekanta dig med hur man mäter styrkan och smaken i en espresso, för att på så sätt ytterligare kunna öka din förståelse av hantverket. Med detta kursinnehåll kommer du ha utmärkta förutsättningar för att kunna säkra kaffekvalitén på ett café,restaurang eller i hemmet. 

Kursen innehåller:

  • Planta till kopp på djupet

  • Rostning på djupet

  • Koppning av ursprungskaffen

  • Provning av single origin espresso

  • Kvarnförståelse på djupet
  • Bryggteori
  • Hållbarhet

Kursen är cirka 4 timmar lång
Kostnad: 1500:- 

Kommande Kurser & Bokning

5 Items

per sida
Fallande ordning

5 Items

per sida
Fallande ordning

BREW BASICS

Ingen har väl kunnat missa bryggkaffets stora frammarsch senaste åren. Den här kursen är till för dig som vill lära dig om hur man brygger kaffe på ett professionellt sätt.

Boka idag!

KAFFEPROVNING

Följ med på en kunskapsresa till de olika kaffeländerna, kaffesorterna och kaffesmakerna. Vad har arter, jordmån och skördemetod med saken att göra?

Boka idag!

BARISTA ADVANCED

En fortsättningkurs till Basic-utbildningen som tar yrket till en högre nivå. Vi går tillbaka till ursprunget och lär oss mer om botanik och process.

Boka idag!

BARISTA HOME

Sveriges bästa utbildning för alla hemmabaristor som vill lära sig mer om kaffe, maskiner, bryggteknik och mjölkskumning.

Boka idag!

TEPROVNING

Teernas värld är fylld av mystik och aromer, i vår te-skola beger vi oss in i denna värld och lär oss mer vad te är, hur det kan smaka och de många traditionerna att tillreda drycken.

Läs mer

PRESENTKORT

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Köp ett presentkort idag!

Läs mer

BARISTA BASIC 1

En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför.

Boka idag!

BARISTA BASIC 2

Av de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst cappuccino och latte.

Boka idag!