Kundtjänst

Brygguide - Matcha

Matcha är tidlös och elegant

Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Detfinns ingen motsvarighet. I en matcha får man ta del av de gröna tebladen i sin absolutahelhet. Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk. Matcha är inte bara otroligt gott, utan också fullproppad av antioxidanter och något av det nyttigaste du kan dricka i teväg.

Ladda ner brygguiden här

1 kopp / 1,5 g matcha / 80 g vatten

VÄRM SKÅLEN – Fyll matchaskålen med ca 1/3 hett vatten. Placera sedan chasen, alltsåden specifika matchavispen, i skålen för att på så sätt mjuka upp vispens toppar. Häll ut detvarma vattnet när skålen har blivit tillräckligt varm. Torka sedan skålen samt ställ vispen vid sidan av skålen.

VÄG UPP MATCHA – Du behöver 1,5 g matcha, det är ungefär en tesked. Vi rekommenderar att sila matchan för att få bort eventuella klumpar.

TILLSÄTT VATTEN – Istället för att sila matchan kan man först tillsätta ca 10 g kallt vatten.När man blandar matchan med det kalla vattnet försvinner eventuella klumpar. Tillsätt sedan resten av vattnet, ca 70 g vatten med en temperatur på ca 80°C. Temperaturen på matchan kommer genom det redan tillsatta kalla vattnet gå ner till en drickbar temperatur.

VISPA MATCHAN – Att använda chasen på rätt sätt är en konst. Man brukar säga att man vill röra vispen i ett mönster som liknar ett W, på så sätt kan man lyckas skapa ett tjocktskumtäcke med fina bubblor.

MATCHA LATTE 

1,5 g matcha +  lite socker om du gillar sött

Skumma varm mjölk och häll i lite i taget - vispa så att det blandar sig väl.

ISMATCHA LATTE

1,5 g matcha + 150 g mjölk + lite socker om du gillar sött

Släng i allt i en shaker och skaka ordentligt - häll upp i glas med is. Voilá!

1 Item

per sida
Fallande ordning

1 Item

per sida
Fallande ordning

GUIDE

CHEMEX

Detta är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Möjligheten att brygga ner i samma karaff som kaffet serveras i gör den ensam i sitt slag.

Läs och ladda ner
GUIDE

V60

En serie högklassiga filterhållare som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs kanterna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
GUIDE

KAFFEBRYGGARE

Den allra vanligaste saken i det svenska folkhemmet måste ju ändå vara kaffebryggaren? Trots att det är en automatisk maskin så finns det knep för att brygga den allra godaste koppen kaffe. Vi har delat upp vårt recept i tre olika nivåer, så att du ska hitta något som passar dig och den utrustning du har hemma, men också för att du ska våga prova på något lite mer avancerat!

Läs och ladda ner
GUIDE

PHOENIX

För att brygga en perfekt kopp kaffe behöver du geometri. Phoenix70 är inte bara minimalistisk och snygg, som sprungen från ett futuristiskt inredningsmagasin, den är även konstruerad för att stödja ett pappersfilter. Genom att ändra vinkeln på filtret från det mer traditionella 60 grader till 70 ändrar man tiden då kaffet är i kontakt med vattnet vilket resulterar i en mer komplex extraktion.

Läs och ladda ner
GUIDE

AEROPRESS

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe.

Läs och ladda ner
GUIDE

ESPRESSO

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner
GUIDE

MATCHA

Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Det finns ingen motsvarighet. I en matcha får man ta del av de gröna tebladen i sin absoluta helhet. Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk. Matcha är inte bara otroligt gott, utan också fullproppad av antioxidanter och något av det nyttigaste du kan dricka i teväg.

Läs och ladda ner
KURSER

VILL DU BRYGGA BÄTTRE HEMMA?

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson. Här kan du se vilka kurser vi erbjuder.

Läs mer