Kundtjänst

Espresso - Brygguide

Hur brygger man espresso?

Såhär brygger vi vår Espresso!


REN MASKIN

En ren espressostation är fullt nödvändigt när vi ska brygga espresso, vi lämnar alltid espressomaskinen i samma skick som när vi började vår bryggning.

SKÖLJ GRUPPHUVUDET

Skölj ur grupphuvudet på espressomaskinen genom att trycka och låta vattnet flöda i 1-2 s. Detta spolar bort det kaffe som fastnat från föregående bryggning.

SLÅ UT KAFFEPUCKEN

Vi låter alltid kaffepucken sitta kvar i brygghandtaget. Anledningen till detta är att handtaget alltid ska vara varmt samt att de gummipackningar som sitter uppe i brygghuvudet inte ska torka lika snabbt. Slå ut kaffepucken och torka ur handtaget med en handduk.

MAL ESPRESSOKAFFET

Mal alltid ditt espressokaffe precis innan bryggning. Se till att ha full kontroll på hur många gram kaffe du ska brygga ditt kaffe med. Gärna med hjälp av timerfunktionen på kvarnen eller med hjälp av en våg. Vi rekommenderar 20 g kaffe för en dubbel espresso.

TAMPA

Tryck försiktigt med tampern. Ett rakt och jämt tryck, ca 15 kg.

SÄTT HANDTAGET I MASKINEN

Sätt handtaget i espressomaskinen och sätt igång vattnet på en gång. Om brygghandtaget med kaffe sitter i maskinen utan att bryggas så kan kaffet lätt brännas vid, då grupphuvudet ofta är väldigt varmt.

BRYGG ESPRESSON

Med 20 g kaffe ska espresson rinna klart på 25 s från att man trycker på knappen. Vill man vara noga kan man använda en våg för att väga mängden kaffe som bryggs.För en dubbel espresso ska det vara ca 35 g ut i koppen.

Ladda ner vår brygguide här.

3 Items

per sida
Fallande ordning

3 Items

per sida
Fallande ordning

GUIDE

CHEMEX

Detta är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Möjligheten att brygga ner i samma karaff som kaffet serveras i gör den ensam i sitt slag.

Läs och ladda ner
GUIDE

V60

En serie högklassiga filterhållare som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs kanterna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

Läs och ladda ner
GUIDE

KAFFEBRYGGARE

Den allra vanligaste saken i det svenska folkhemmet måste ju ändå vara kaffebryggaren? Trots att det är en automatisk maskin så finns det knep för att brygga den allra godaste koppen kaffe. Vi har delat upp vårt recept i tre olika nivåer, så att du ska hitta något som passar dig och den utrustning du har hemma, men också för att du ska våga prova på något lite mer avancerat!

Läs och ladda ner
GUIDE

PHOENIX

För att brygga en perfekt kopp kaffe behöver du geometri. Phoenix70 är inte bara minimalistisk och snygg, som sprungen från ett futuristiskt inredningsmagasin, den är även konstruerad för att stödja ett pappersfilter. Genom att ändra vinkeln på filtret från det mer traditionella 60 grader till 70 ändrar man tiden då kaffet är i kontakt med vattnet vilket resulterar i en mer komplex extraktion.

Läs och ladda ner
GUIDE

AEROPRESS

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe.

Läs och ladda ner
GUIDE

ESPRESSO

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker. Vi älskar och brinner för den perfekta espresson.

Läs och ladda ner
GUIDE

MATCHA

Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Det finns ingen motsvarighet. I en matcha får man ta del av de gröna tebladen i sin absoluta helhet. Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk. Matcha är inte bara otroligt gott, utan också fullproppad av antioxidanter och något av det nyttigaste du kan dricka i teväg.

Läs och ladda ner
KURSER

VILL DU BRYGGA BÄTTRE HEMMA?

För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Kedjan från böna till kopp är oerhört lång och kvalitén kan lätt gå förlorad i brist på kunskap. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson. Här kan du se vilka kurser vi erbjuder.

Läs mer