Kundtjänst

AEROPRESS
CHEMEX

ESPRESSO
FILTER

SE FILMEN OM JOHAN & NYSTRÖM







BRYGG AEROPRESS MED OSS
 







FÖLJ MED OSS TILL SUMATRA GAYO







LUIS ALBERTO BALLADAREZ FRÅN NICARAGUA




Resedagbok -

Smaken av Etiopien

Etiopien producerar världens kanske godaste kaffe, men har också problem med korruption och snårig byråkrati. Oskar Garberg, som jobbar på Johan & Nyströms marknadsavdelning, reste tillsammans med Jimmy Palm och Lars Pilengrim till kaffets vagga – i jakt på ett kaffe som är gott i alla led.

Följ med oss

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED NATURAL

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet, dvs att kaffebäret skärs upp med hjälp av en plastkniv för att sen klämmas ut ur sitt skal via en centrifug.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer

BREW BASICS

Ingen har väl kunnat missa bryggkaffets stora frammarsch senaste åren. Den här kursen är till för dig som vill lära dig om hur man brygger kaffe på ett professionellt sätt.

Boka idag!

KAFFEKURS

Följ med på en kunskapsresa till de olika kaffeländerna, kaffesorterna och kaffesmakerna. Vad har arter, jordmån och skördemetod med saken att göra?

Boka idag!

BARISTA BASIC 1

En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför.

Boka idag!

BARISTA BASIC 2

Av de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst cappuccino och latte.

Boka idag!

BARISTA ADVANCED

En fortsättningkurs till Basic-utbildningen som tar yrket till en högre nivå. Vi går tillbaka till ursprunget och lär oss mer om botanik och process.

Boka idag!

BARISTA HOME

Sveriges bästa utbildning för alla hemmabaristor som vill lära sig mer om kaffe, maskiner, bryggteknik och mjölkskumning.

Boka idag!

RESTAURANGKAFFE

Detta är en utbildning för restaurangpersonal som vill lära sig servera exceptionellt kaffe, även under snabba förhållanden!

Boka idag!

TEKURS

Teernas värld är fylld av mystik och aromer, i vår te-skola beger vi oss in i denna värld och lär oss mer vad te är, hur det kan smaka och de många traditionerna att tillreda drycken.

Boka idag!

PROCESSER

HONEY

Efter skörd tar man bort skal och fruktkött för att därefter lägga ut bönorna – med det omgärdande mucilaget – för torkning.

Läs mer

PROCESSER

NATURAL

Efter att bären plockats och sorterats läggs de ut i solen för att torka med fruktkött och skal kvar på.

Läs mer

PROCESSER

PULPED NATURAL

Efter att kaffet har plockats och sorterats så skickas det till en processtation som pulpar kaffet, dvs att kaffebäret skärs upp med hjälp av en plastkniv för att sen klämmas ut ur sitt skal via en centrifug.

Läs mer

PROCESSER

WASHED

Efter skörd sorteras bären i vattenbad där omogna och defekta bär flyter medan mogna bär sjunker till botten. Med hjälp av maskin tas skal och fruktkött bort.

Läs mer