Kundtjänst

GUATEMALA ALTA VISTA

Slut i lager
SKU
KU701

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV KÖRSBÄR, RÖTT ÄPPLE OCH RÖDA VINBÄR.

Guatemala är ett land med många kända kafferegioner, särskilt Huehuetenango. Denna region erbjuder Guatemalas bästa klimat för att odla kaffe tack vare de heta vindarna som passerar den mexikanska gränsen och skyddar regionen från frost. Detta möjliggör odling av arabica på höga höjder. Finca Alta Vista är en kaffegård på en höjd av mellan 1700-1820 meter, här har den alla förutsättningar för att odla kaffe av högsta kvalitet.

Carlos Lopez har tillsammans med sin familj odlat kaffe i denna region i nästan fyra årtionden nu. Förr i tiden fanns det inga vägar och samtliga transporter gjordes med hästar och åsnor för att komma till marknaden för att sälja sitt kaffe. Under 90-talet växte intresset för Huehuetenango bland kaffeköpare genom att de vann en kaffetävling för sitt fantastiska kaffe.

Alta vista är en blandning av caturra, catuai och bourbon. Smakprofilen domineras av stenfrukter; som körsbär och rött äpple.

Ladda ner en PDF om kaffet här

Läs mer Göm

SPRING BREAK- Denna pärla lanseras i år istället för påskkaffe. Lite tuppigt, lite vårigt och förhoppningsvis en succé som kan sträcka sig längre än tills dess att påskriset vissnat.
Mattias Dellerhagen - Kaffesäljare på Johan & Nyström

BÄSTSÄLJARE

Här hittar du de kaffen som säljer bäst i vår webbshop. Ett enklare val om du vill bli introducerad till något som andra gillar.

Läs mer

UTRUSTNING

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Läs mer