Kundtjänst

GUATEMALA ALTA VISTA

I Lager
SKU
KU701
149 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV KÖRSBÄR, RÖTT ÄPPLE OCH RÖDA VINBÄR.

Guatemala är ett land med många kända kafferegioner, särskilt Huehuetenango. Denna region erbjuder Guatemalas bästa klimat för att odla kaffe tack vare de heta vindarna som passerar den mexikanska gränsen och skyddar regionen från frost. Detta möjliggör odling av arabica på höga höjder. Finca Alta Vista är en kaffegård på en höjd av mellan 1700-1820 meter, här har den alla förutsättningar för att odla kaffe av högsta kvalitet.

Carlos Lopez har tillsammans med sin familj odlat kaffe i denna region i nästan fyra årtionden nu. Förr i tiden fanns det inga vägar och samtliga transporter gjordes med hästar och åsnor för att komma till marknaden för att sälja sitt kaffe. Under 90-talet växte intresset för Huehuetenango bland kaffeköpare genom att de vann en kaffetävling för sitt fantastiska kaffe.

Alta vista är en blandning av caturra, catuai och bourbon. Smakprofilen domineras av stenfrukter; som körsbär och rött äpple.

Ladda ner en PDF om kaffet här

Läs mer Göm

FRAKTFRITT vid köp över 300kr eller tre påsar!

Klarna logo for checkout Dhl service point

ÅRETS JULKLAPP? — För att dra vårt strå till julefriden har vi satt ihop den, enligt oss, perfekta julklappen. Låt oss presentera julkaffelådan!
Johan & Nyström