TIPS FÖR ATT BRYGGA BÄTTRE

BRYGGUIDER

RECIPE FOR

Brew Guide - Aeropress

The Aeropress is perfect for those of us that are tired of big machines and that want a small coffee maker to bring along when kayaking or hiking, or for those of us that simply want a delicious cup of coffee. The Aeropress is gaining praise from all over.

1 cup
15 g coffee
250 g water
Brewing time: 2 minutes

1. INSERT THE FILTER AND RINSE IT – Use hot water; it rinses the filter better and heats up the cap. This also helps the filter stay in place when you attach the cap to the Aeropress.

2. ADD 15 GRAMS OF COFFEE – Always use freshly ground beans, and we suggest you invest in a grinder so that the coffee can be ground immediately before brewing. Determine the correct amount using a digital scale.

3. ADD A LITTLE WATER FOR MOISTURE – Don’t forget that the water will start pouring through the filter straight away, therefore place the Aeropress on your cup of pot from the start. Place everything on the scale and reset it before you start to pour. Make sure the water is at the correct temperature, about 95°C. Then add 50 grams of water. Being thorough will improve the flavor, smoothness, and all-round experience of your coffee

4. STIR THE COFFEE – It’s just like making hot chocolate: mixing coco directly with all of the milk makes it lumpy. But mixing just half of the milk, stirring, and adding the rest later dissolves the coco. That is what we are looking for here. 

5. FILL WITH WATER UP TO THE EDGE – Since the water starts pouring straight through the filter it really helps to use a scale throughout the whole brewing process. You want to use a total of 250 grams of water to the 15 grams of coffee.

6. ATTACH THE PLUNGER – The dripping will seize as you attach the Aeropress and the coffee enters an extraction phase. Experiment with different extraction times to discover what best suits your preferences. Start around 30 seconds and work your way towards your favorite! 

7. PRESS ALL THE COFFEE THROUGH THE FILTER – Press down on the plunger using an even force, pushing the coffee through the filter. Here you can also experiment with time, start with anywhere from 20 to 60 seconds. Using your body weight helps relieve stress from your elbows. Grab your favorite cup if you were not already brewing directly into it.

SNABBGUIDE

DOSERA BRYGGKAFFE

Grundregeln när vi ska brygga och dosera kaffe är att använda 6 gram kaffe på deciliter vatten. Vare sig du doserar du för bryggkaffe, french press, Chemex, V60 eller Aeropress kan du använda dessa riktlinjer. Här är ett enkelt diagram som visar hur mycket kaffe vi kan använda per deciliter vatten.

LÄS VÅR GUIDE

BRYGGUIDE

Kaffebryggare

Trots att det är en automatisk maskin så finns det knep för att brygga den allra godaste koppen kaffe. Vi har delat upp vårt recept i tre olika nivåer, så att du ska hitta något som passar dig och den utrustning du har hemma, men också för att du ska våga prova på något lite mer avancerat!

LÄS VÅR GUIDE

BRYGGUIDE

AEROPRESS

Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på resan eller utfkykten, eller helt enkelt bara vill ha en riktigt god kopp kaffe.

LÄS VÅR GUIDE

Brygguide

Hario V60

En serie högklassiga filterhållare som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs kanterna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.

läs vår guide

BRYGGUIDE

Espresso

För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker.

läs vår guide

brygguide

chemex

Detta är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Möjligheten att brygga ner i samma karaff som kaffet serveras i gör den ensam i sitt slag.

läs vår guide

BRYGGUIDE

MATCHA

Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Det finns ingen motsvarighet. Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk.

LÄS VÅR GUIDE