Seasonal Origin
Nyskördat kaffe smakar helt klart bäst, och vi kan rosta färskt kaffe året runt eftersom skördeperioderna varierar över olika delar av världen. Med vårt koncept Seasonal Origin vill vi öka medvetenheten om betydelsen av färskt kaffe och lyfta alla producenter vi arbetar med.
Resultatet blir ett varierat utbud under året med begränsat lagersaldo för att kunna garantera färskheten. Vi erbjuder alltid en bredd av kaffen där man alltid kan hitta den smakkaraktär man söker, även om ursprungen och produkterna varierar under året.
VANLIGA FRÅGOR OM ESPRESSO
Skillnaden på espresso och bryggkaffe är att du brygger espresso i en espressomaskin. Rent krasst kan du använda ett bryggkaffe i espressomaskinen och göra dig en espresso och tvärt om, men urvalet av bönorna och rostprofilen är alltid satt med respektive bryggmetod i åtanke.
Vi tycker att alla våra espresso passar bra med mjölk, men F.T.O. är ett väldigt bra val! Den ger en fyllig, rund smak med massor av choklad och lite torkad frukt. Eller så väljer du Fundamental med lite modernare smakprofil om du känner dig lite mer äventyrlig.
Det beror på vad man menar med "starkare", men ja, det är en mer koncentrerad dryck med mer kaffe/ml vätska. Om du tänker på vilken dryck som innehåller mest koffein så är det ju lite att jämföra päron med bananer, eftersom man ofta dricker mer bryggkaffe än espresso. Det viktigaste för oss är ändå att båda är goda!
Espresso ska vara relativt finmalet. Du ska gärna brygga din espresso på omkring 25 sekunder, så hitta en malningsgrad utefter det! Läs vårt inlägg om malningsgrad så får du lite mer (frukt)kött på benen.