Kundtjänst

Colombia Tunubala Micro Lot

I Lager
SKU
KU708
175 kr

Carlos Tunubala micro lot är ett underbart tvättat kaffe med smaknoter av mango, melon och lime. 

Gården Finca Los Naranjos ligger i Inzá, en region som ligger i en dalgång i bergen som skiljer Huila och Cauca. Det är en region där mer än fem olika floder sammanfaller, vilket gör det till en bördig och magisk plats.

Carlos Enrique Tunubala är en andra generationens kaffebonde som lärt sig det mesta han vet från sin fars omfattande erfarenhet av att ha varit kaffebonde i 30 år. Kaffeodlare i detta område har tidigare bara sålt sitt kaffe till mellanhänder, som blandade det och sålde det utan spårbarhet eller premier. Därför fanns det tidigare inget incitament för att producera kaffe av hög kvalitet. Med koncept som mikrolotter finns det nu incitament att producera kaffe med bättre kvalitet, och familjen Tunubala får nu högre inkomster och ett erkännande för sitt hårda arbete på gården. 

Finca Los Naranjos består av bara 2 hektar kaffeodling, där man odlar varieteterna bourbon, tabi och en mycket gammal typica. Under tidens gång har en unik hybrid bildats av dessa gamla typicaträd, vilket gör kaffet från gården särdeles komplext med smak av tropiska frukter och en långvarig sötma. 
 

Läs mer Göm

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser