Kundtjänst

PREL. ROSTDATUM 9/7 - BURUNDI GAHARO HILL - DOUBLE FERMENTATION

Slut i lager
SKU
KU703

SKU: KU703 REK UT PRIS: 149KR

Denna kaffeserie från Gaharo Hill i Burundi är ett kul experiment som vigjort tillsammans med våra vänner på Long Miles Coffee Project. Den 9:ejuni samlades kaffebär av varieteten Burbon in från fler än 400 kaffebönder på Gaharo Hill in och blev denna microlott. Lotten delades upp i tre delar och fermenterades på olika sätt.

TANK 1: DRY FERMENTATION
Allt vatten hälldes avoch kaffet fermenterades sedan i 16 h.

TANK 2: DOUBLE FERMENTATION
Detta experiment startade på samma sätt som det första men efter 16 h flyttades kaffet till en annan tank fylld med nytt vatten och kaffet fick där fermentera i ytterligare 16 h.

TANK 3: WET FERMENTATION
Den tredje tanken fyllde man upp med nytt vatten direkt och kaffet fermenterades i 16h.

Ladda ner mer information här: PDF

Läs mer Göm