Kundtjänst

Brazil Sítio Bateia - Caparaó Coffee Showcase

Slut i lager
SKU
JNBOX9
SISTA RÅKAFFET ROSTAT.

Brazil Sitio Bateia är en unik och exceptionell mikrolott på bara 20 kg som vi lyckades vinna på auktion i samband med en kaffetävling i Brasilien. Bonden Genesio Tomaz Tomazini odlar på sin gård Sitio Bateia kaffe av varieteten Red Catuai och har med denna mikrolott lyckats få fram ett fantastiskt kaffe med smaker av svarta vinbär, grapefrukt, mjölkchoklad, krusbär. Vi var bara tvungna att köpa in det här kaffet för att visa upp en annorlunda och i Norden okänd sida av brasilianskt kaffe!

Bakgrunden till tävlingen vi besökte är att kaffetävlingen Cup of Excellence alltid arrangeras i Brasilien vid en tidpunkt på året som per automatik exkluderar de regioner i Brasilien som skördar vid andra tidpunkter på året. Därför tog bl.a. våra vänner på FAF initiativ till en kaffetävling vid namn BSCA Micro-Region Showcase, där internationella domare (bl.a från Johan & Nyström) engagerades för att rösta fram de absolut bästa kaffena i Caparaó och Espírito Santo.

De tävlande kaffena koppades och poängbedömdes och auktionerades sedan ut. Kaffet i den här boxen imponerade stort på oss, så vi är enormt glada och stolta över att kunna erbjuda denna superlimiterade box på 200g!
Läs mer Göm