Så ska du brygga ditt kaffe över öppen eld

Det finns få saker som är lika tillfredsställande som att njuta av en kopp nybryggt kaffe mitt i naturen. Kokkaffe över öppen eld kombinerar det bästa av två världar: en smakrik kopp kaffe och naturens lugn. Oavsett om du sitter vid en sprakande lägereld eller använder ett stormkök kan du njuta av processen att skapa en autentisk kaffebryggning i det fria. Här guidar vi dig genom processen, steg för steg.

Tålamod är din bästa vän när det gäller att brygga kokkaffe. Låt sumpen sjunka till botten, och välj alltid grovmalet kaffe för bästa resultat. Du behöver även tillgång till friskt, kallt vatten och en ren, helst rostfri, kaffekanna. Glöm inte bort den viktigaste ingrediensen: en avkopplande plats i naturen där du kan sitta och njuta av ditt nybryggda kaffe.

Brygg kokkaffe över öppen eld

Steg 1: Mät upp kaffe
Börja med att mäta upp grovmalet kaffe i din kaffepanna enligt anvisningarna på förpackningen. Om du har möjlighet att mala ditt eget kaffe, sikta på en grov malning, men ett färdigmalet kaffe för kokning kommer också att göra jobbet.

Steg 2: Tillsätt vatten
Häll på friskt och kallt vatten i kaffepannan. Sätt på locket och placera pannan över glöden eller elden.

Steg 3: Kokning
Låt kaffet precis koka upp, men ta sedan bort det från värmen - om det kokar för länge kan kaffet bli bittert. Rör om så att vattnet kan extrahera smakerna från kaffet. Låt det sedan stå och dra i 6-8 minuter tills allt sump har sjunkit till botten. Nu är det dags att öva på ditt tålamod!

Steg 4: Njut av ditt kokkaffe
Grattis, ditt kokkaffe är nu redo att avnjutas! Fastän vi kallar det "kokkaffe", är det bäst att hålla vattnets temperatur strax under kokpunkten, någonstans mellan 94 och 98 grader, för att få ut den optimala smaken.

Efter att kaffet har kokat upp, rekommenderar vi att du häller upp lite i din mugg för att rensa pipen från sump, för att sedan hälla tillbaka det i kaffekannan och låta det dra.

Vad ska du göra med kaffesumpen? Dess låga pH-värde är ofta bra för växtligheten, så i de flesta fall kan du sprida ut den i ett tunt lager på marken. Rengör kaffepannan med vatten och torka med lite gräs eller mossa. Lägg den sedan i en påse och diska rent när du kommer hem.

Att göra kokkaffe över öppen eld är en unik upplevelse som varje kaffeälskare bör prova minst en gång. Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att uppleva och uppskatta denna uråldriga tradition. Njut av varje klunk av ditt kaffe, precis som naturen avsett.

← Äldre inlägg