Just nu befinner sig vår inköpare Lars i El Salvador och besöker Miguel Menendez Sr tillsammans med sin son Guillermo, som ni ser på bilden. De är en av våra absolut längsta direkta relationer och varje besök omges av en enorm familjekänsla.

I år har de fått möjligheten att förvärva mark som tillhört Miguels farfar en gång i tiden men som hamnat utom familjens ägor under en längre tid. Marken är fortsättningen på deras farm Santa Barbara och vad som binder samman det och Las Delicias på riktigt. De högsta delarna når upp till 1700 meters höjd och är perfekta för alla nya varieteter Miguel har i pipen. Som vanligt möts man av en Beneficio i toppskick och Miguels ambition om att hålla det rent, snyggt och organiserat i alla led märks tydligt. Även i kopparna.
Favoriter
109 kr

Familjen Menendez med Miguel Sr i spetsen odlar kaffe som till karaktären är krämigt sött och har toner av mjölkchoklad, toffee och apelsin. Deras hela nio gårdar ligger kring bergsmassivet Apaneca i västra El Salvador och vi är stolta över att få ha handlat kaffe av dem genom de senaste fyra skördesäsongerna. Vi köper kaffe från deras fyra gårdar Las Delicias, El Rosario, Buena Vista och Santa Barbara.

Plantagerna ingår i en biologisk korridor som sträcker sig hela vägen från Mexiko till Panama och det gröna bergsmassivet är hem åt en mångfald av fåglar, fjärilar och insekter. Förutom den för El Salvador så typiska Bourbon-varieteten så odlar och testar Miguel flertalet andra varieteter; såsom Pacamara, Geisha och Caturra. Allt med ambitionen att höja kvaliteten och utveckla smakbilden i sina kaffen.Det är inte svårt att förmedla glädjen och stoltheten över att ha våra vänner, familjen Mendendez  kaffe i vårt sortiment och vi hoppas att alla som dricker denna söta bourbon känner omtanken bakom kaffet.

INFORMATIONSBLAD OM EL SALVADOR MENENDEZ

 

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen.